Het meisjesteam van de St. Jorisschool, dat kampioen werd. foto: PR

Druk en gezellig schoolvoetbaltoernooi Borculo

Algemeen

BORCULO - Woensdag 11 april werd op de voetbalvelden van vv Reünie op sportpark de Wildbaan het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de voormalige gemeente Borculo gehouden. Er streden maar liefst negen jongens en acht meisjesteams om de titel en een plek in de regiofinale, die wordt gehouden op woensdag 9 mei in Lochem.

De weersomstandigheden waren het toernooi goed gezind. Een lekker zonnetje zorgde voor prettige omstandigheden en het was dan ook goed toeven op de Wildbaan. Alle kinderen streden fanatiek, maar zeer sportief om de winst. De poulewedstrijden leverden een aantal mooie wedstrijden op, waarna er in de halve finale werd gestreden om een plaats in de finale en de fel begeerde plaats in de regiofinale. Aan het eind van de middag mocht groep 8 van de St. Jorisschool bij de meisjes de beker uit handen van organisator Remco van den Berg in ontvangst nemen. Dat team won met 4-0 van de Kiezel en Kei, dat tweede werd. Bij de jongens werd de winnaar de Heuvelschool, zij wonnen de finale na strafschoppen van de St.Jorisschool groep 8.

Natuurlijk was de organisatie van dit schoolvoetbal niet mogelijk geweest zonder de inzet van heel veel vrijwilligers.

Uitslag meisjes: 1. St. Jorisschool groep 8-2; 2.. Kiezel en Kei; 3. Heuvelschool; 4. School Noord 1. Uitslag jongens: 1. Heuvelschool; 2. St.Jorisschool groep 8; 3. St. Jorisschool 7; 4. Van der Lugtschool.