Erwin Franssen maatschappelijk ondernemer Berkelland

Maatschappelijk ondernemer 2018 Erwin Franssen. Foto: Jos Stapelbroek
Maatschappelijk ondernemer 2018 Erwin Franssen. Foto: Jos Stapelbroek

EIBERGEN - Dinsdagavond 10 april werd voor de eerste keer het Maatschappelijk Diner Berkelland gehouden, georganiseerd door de Stichting Berkellandse Uitdaging. In een door Marie creëert feestelijk aangeklede zaal bij De Klok in Eibergen verzamelden zich negentig ondernemers en werknemers die zich verbonden voelen met de lokale samenleving en zich ervoor willen inzetten.

De Berkellandse Uitdaging is een ondernemersnetwerk dat tot doel heeft de sociale cohesie in de samenleving te bevorderen. De inzet wordt mogelijk gemaakt door haar partners gemeente Berkelland, Elite B.V., Van Wijnen Eibergen B.V., Fonds 1819, Oranjefonds en de Rabobank, alsmede door de Vrienden van de Berkellandse Uitdaging. Met behulp van netwerk, handjes en middelen worden hulpvragen van stichtingen, verenigingen, scholen en burgerinitiatieven opgepakt. De gezamenlijke missie heeft met participatie te maken. Iedereen moet aan alle mooie dingen mee kunnen doen die Berkelland te bieden heeft.

De avond stond ook enigszins in het teken van het eerste lustrum van de Berkellandse Uitdaging, dat in november van dit jaar valt. Het vormde een extra aanleiding tot de verkiezing van de maatschappelijk ondernemer Berkelland. Binnen de gemeenschap werd een oproep gedaan om ondernemers te nomineren die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de lokale samenleving. Zo'n 270 mensen beantwoordden de oproep en nomineerden een twintigtal ondernemers. De genomineerden werden niet alleen van te voren op social media uitvoering geprezen, ook tijdens het diner op de dinsdagavond werden ze in het zonnetje gezet. Uiteindelijk stonden er drie op het podium: Martin Morssink van Lijstenmakerij Martin uit Neede, Bianca Wessels van de Stichting Tussenstaphuis en Erwin Franssen van Erfra uit Borculo. Burgemeester Joost van Oostrum mocht de oorkonde uitreiken aan Erwin Franssen van Erfra in Borculo. Hij was door Jan te Kulve genomineerd, onder meer voor zijn belangeloze inzet voor leerlingen van MaxX praktijkonderwijs in Neede.

Het werd een sfeervolle en betekenisvolle avond die ook in het teken van verbinding en ontmoeting stond. De muziek werd belangeloos verzorgd door Het Heerst. Mooi was dat initiator en programmamanager van de Berkellandse Uitdaging Marleen Kosterink-Stapelbroek de volgende dag een warm compliment van wethouder Marijke van Haaren kreeg. Zij heeft het sociale domein in haar portefeuille. Het laat zien dat een ieders werk binnen dit domein gewaardeerd wordt en zeker ook vruchten afwerpt. Ondernemend Berkelland is belangrijk, en niet alleen vanwege economische redenen. Voor meer informatie over de genomineerden kan men terecht op de facebookepagina Berkellandse Uitdaging en op de website.


www.berkellandseuitdaging.nl

Meer berichten