De prijswinnaars van het boogschiettoernooi 2018. Foto: PR.
De prijswinnaars van het boogschiettoernooi 2018. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Brouwershoek, Dijkhoek en Vrochterhoek winnen

Algemeen

RUURLO – Buurtvereniging De Brouwershoek (mannen en gemengd), Dijkhoek (vrouwen) en De Vrochterhoek (jeugd) zijn de winnaars geworden van het jaarlijkse Straten- en Bedrijventoernooi van de Ruurlose Boogschietvereniging De Gouden Treffer. Vorige week vrijdagavond werden de prijswinnaars in het schietlokaal 't Schuttershome van De Gouden Treffer gehuldigd.

Door Jan Hendriksen.

Vorige maand namen op vier schietavonden vijftig teams (viertallen) uit Ruurlo, Borculo, Barchem en Hengelo (G) deel aan het toernooi. Bij de mannen won het team van de Ruurlose buurtvereniging De Brouwershoek 1 (Remco Meerbeek, Nico Mennink, Gerrit Boeijink en Jeroen Hagen) het toernooi met 854 punten. Met miniem verschil werd 't Broek 7 met 852 punten tweede en als derde eigende De Brouwershoek 2 met 846 punten.
Bij de vrouwen werd de eerste plaats opgeëist door het team van Dijkhoek 1 (Suzanne Klein Bluemink, Nienke te Slaa, Hanneke Mesland en Dinie te Slaa) uit Borculo met 834 punten. Tweede werd het team Vrochterhoek 1 uit Barchem met 785 punten en derde De Bloemenmeisjes 1 met 765 punten.
In de gemengde klasse ging de overwinning naar De Brouwershoek 3 (Joke te Winkel, Henk Mennink, Aart Kappert en Herman Florijn) met 845 punten, tweede werd De Wildenborchseweg 2 met 832 punten en derde De Poeltjes 1 met 824 punten.
Het team van Vrochterhoek 4 won de jeugdklasse in de gemengde klasse met 722 punten en bij de jongensklasse Buks Bunny's 2 met 680 punten.

Individueel
Individueel werd Gerwin Pardijs (Dijkhoek 2) eerste met 227 punten, tweede Nico Denneboom ('t Broek 7) met 226 punten en Adri Eggink ('t Broek 5) derde met 225 punten.
Bij de vrouwen scoorde Suzanne Klein Bleumink ((Dijkhoek 1) met 223 punten de hoogste score gevolgd door Joke te Winkel (Brouwershoek 3) met 221 punten en Veronique Bergervoet (Wildenborchseweg 2) met 212 punten.
Bij de meisjes werd
Jenske Blankenborg (Vrochterhoek 4) eerste met 193 punten. Jet Tiemens (Vrochterhoek 4) tweede met 175 punten en Richelle Haytink (Vrochterhoek 4) derde met 172 punten. In de jongensklasse won Thom Kroese (Buks Bunny 2) met 204 punten, Luuk Maalderink (Buks Bunny 2) werd tweede met 198 punten en Jorrit Tiemens (Vrochterhoek 4) derde met 182 punten. De fair-play beker ging dit jaar naar het jongensteam Buks Bunny's 2 die voor het eerst deelnamen.

Volgend jaar
Volgend jaar vindt het toernooi op dinsdag 12 en 19 en vrijdag 15 en 22 maart plaats. De trainingsavond os 5 maart. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door medewerking van plaatselijke ondernemers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant