Na de 'slipjesjacht' kwamen de teams aan op de feestlocatie aan de Wiersseweg. Foto: PR.
Na de 'slipjesjacht' kwamen de teams aan op de feestlocatie aan de Wiersseweg. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Slipjesjacht en -bal voor KWF kankerfonds een groot succes

Algemeen

Slipje van Kim Holland geveild

RUURLO – Bij Bart Pierik uit Ruurlo, de schoonvader van Sander Kreeftenberg, is vorig jaar alvleesklierkanker geconstateerd. Samen met 35 familieleden van Bart zal Sander op 7 juni de Alpe d'Huez beklimmen om het KWF kankerfonds te steunen. Om hiervoor zoveel mogelijk geld in te zamelen had hij een slipjesjacht en –bal georganiseerd.

De 'jacht' startte zaterdagavond bij de familie Pierik aan de Vosheuvelweg. Om 20.00 uur was het al een gezellige boel bij Pierik op het erf. Na een borrel en een hapje gingen de teams vol goede moed op pad. Ze volgden het uitgezette spoor van zo'n zeventig slipjes. Onderweg konden de teams een opdrachtenkaart invullen met allerlei vragen. Na de 'jacht' van ongeveer een half uur kwamen de teams aan op de feestlocatie aan de Wiersseweg. Een pad met waxinelichtjes leidde iedereen naar de sfeervol aangeklede en verlichte tent. De organisatie bestaande uit Sander Kreeftenberg, Maaike Pierik, Manon Pierik, Arjan Meulenveld en Ronnie Florijn hadden zichtbaar veel aandacht besteed aan de aankleding. Met hulp van vrienden hadden ze ervoor gezorgd dat het thema – het slipjesbal – herkenbaar was, maar dat ook de reden van dit feest niet uit het oog was verloren. Halverwege de avond was er een veiling waar een lingeriesetje van Lusanne Lingerie, een big bereid door Kok Ido Berghuis en een slipje van Kim Holland werden geveild. Laatstgenoemde had een lieve videoboodschap opgenomen waarin ze haar medeleven betuigde. Hans Krabbenborg uit Kranenburg zorgde met zijn humor voor een zowel leuke als doeltreffende veiling. De te veilen items brachten samen maar liefst 1250 euro op voor het goede doel.

'Geweldig'
De slippenkaarten vlogen over de bar waarachter de familie Pierik uit Twente zichtbaar met plezier stond. Ook zij genoten van het feest en de geweldige sfeer in de tent dankzij de muziek van de Sleppers. Manou Boekelder, vriendin van Sander en Maaike, had voor de gelegenheid een aantal nummers ingestudeerd en gitarist Rik Kamperman had zelfs nog een ontroerend nummer geschreven speciaal voor deze actie. Rond 01.00 uur was het feest afgelopen. Voor twee slipjes van de 'slippenkaart' kon een broodje hamburger gekocht worden en daarna was het feest echt ten einde.

Eindstand
Er is nog geen eindstand, aangezien de onkosten nog niet bekend zijn. Dankzij de vele bezoekers, extra giften en sponsoren, waaronder Plus Kogelman, is de organisatie meer dan tevreden over het opgehaalde bedrag. Sander Kreeftenberg heeft een voldaan gevoel over het verloop van zowel de 'jacht' als het feest. Zijn doel is bereikt: van de negatieve gebeurtenis in de familie iets positiefs maken. Nu kan hij écht aan de bak: trainen om de Alpe d'Huez zo vaak mogelijk te beklimmen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant