Knollentrekkers Borculo vieren 70-jarig bestaan. Foto: PR
Knollentrekkers Borculo vieren 70-jarig bestaan. Foto: PR

Knollentrekkers Borculo vieren 70-jarig bestaan met Boh Foi Toch

Algemeen

BORCULO- De bekende Borculose Egerländerkapel de Knollentrekkers bestaat dit jaar 70 jaar en dat gaat gevierd worden, zo vertellen Eustache Sollman, Hanjo Willems en Bennie Kossink namens de jubileumcommissie. In het weekend van 20, 21 en 22 april pakt de vereniging uit met tal van activiteiten.

Fantastische feestavond
"Het hoogtepunt van ons jubileumweekend is natuurlijk het optreden van Boh Foi Toch op de zaterdagavond", vertelt het trio. "Het wordt een fantastische feestavond voor iedereen. Onze kapel laat, onder de naam Knollen 3.0, prachtige nummers horen. Andere nummers dan we normaal spelen; je moet denken aan liedjes van Anita Meyer en evergreens als Du, You can leave your hat on en een Normaalmedley. Daarna volgt de hoofdact van de avond; Boh Foi Toch. Eerst spelen we een paar nummers samen met deze band en daarna nemen zij het over. Alle leden van onze kapel vieren dan het jubileumfeest mee in de zaal samen met de bezoekers. Het belooft een prachtige avond te worden!"

Een nieuwe naam
De start van het feestweekend voor De Knollentrekkers is op de vrijdag. Dan wordt er een receptie gehouden die voor iedereen toegankelijk is. Tijdens deze receptie wordt ook de nieuwe kleding én de nieuwe naam van de kapel bekend gemaakt. "De naam De Knollentrekkers dekt wat ons betreft de lading niet meer. Mensen associëren de naam met een boerenkapel of een carnavalsband terwijl we echt gericht zijn op de Egerländer muziek. We hebben een naam gekozen die echt past bij onze muziek. Uiteraard is onze nieuwe kleding, die gesponsord wordt door de Stichting Fonds 2013 en de Vriendenclub Knollentrekkers, geheel in overeenstemming met de nieuwe naam."

Jubileumfestival
Op zondag 22 april wordt een jubileumfestival gehouden met medewerking van uiteraard De Knollentrekkers, de Berkelkapel uit Haarlo, Kappie & Johan en De Sleppers uit Ruurlo. "Kappie & Johan staan bekend om hun prachtige Nederlands- en Duitstalige luisterliedjes en De Sleppers is een echte dialectband die garant staat voor een mooi feestje", zo leggen de organisatoren uit. Kortom: een heel weekend muzikaal genieten met en door De Knollentrekkers. Alle activiteiten in het jubileumweekend worden gehouden in het Muziekcentrum Borculo aan de Haarloseweg 7. "Dit is onze thuisbasis en alles is hier altijd perfect geregeld. Het is een mooie locatie met ontzettend gastvrije medewerkers."

Praktische informatie
Op vrijdag 20 april is het vrij entree. Kaarten voor zaterdag 21 april kosten 12,50 euro en kaarten voor zondag 22 april zijn 5 euro. Er is ook een voordelige passe partout kaart beschikbaar voor de zaterdag én de zondag voor slechts 15 euro. Kaarten zijn online te bestellen op www.knollentrekkers.nl of te koop bij Tabak en Wijn en Zo in Borculo, Café De Hoeksteen in Borculo en Bloem & Dingetjes in Ruurlo.
Meer informatie over De Knollentrekkers en het 70-jarig bestaan is te lezen op www.knollentrekkers.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant