Cursisten aan het werk. Foto: PR Kunstkring
Cursisten aan het werk. Foto: PR Kunstkring

Cursisten KunstKring Ruurlo tonen hun werk

Algemeen

RUURLO - De voorzitter van de KunstKring Ruurlo, Barbara Bodegom, opent op vrijdag 23 maart een bijzondere tentoonstelling in het Kulturhus aan de Nieuwe weg 5 in Ruurlo. De cursisten van een groot aantal cursussen dat door de kunstkring wordt aangeboden laten de resultaten daarvan zien in een grote overzichtstentoonstelling. Deze expositie is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 te bezoeken van 23 maart tot en met 17 mei. De feestelijke opening vindt om 16.00 uur plaats in de grote zaal van het Kulturhus. Daarbij is iedereen van harte uitgenodigd.

Het aantal deelnemers dat zich elk seizoen inschrijft voor de cursussen die de KunstKring Ruurlo verzorgt neemt elk jaar gestaag toe. De kunstkring beijvert zich om aan zoveel mogelijk wensen van aspirant cursisten tegemoet te komen en spant zich in om hoog gekwalificeerde docenten aan te trekken. Cursisten benadrukken bovendien dat het samendoen in een ontspannen, plezierige sfeer veel bijdraagt aan het succes van de cursussen. Ook dit seizoen krijgen cursisten de kans om hun werk te tonen en te laten zien dat de kunstkring waarmaakt wat zij belooft: een inspirerende, gedreven docent, die deze inspiratie en passie weet over te brengen op zijn of haar cursisten en bij hen onvermoede talenten naar boven laat komen, hetgeen tot verrassende resultaten leidt.
"Iedereen vindt het héél spannend, maar iedereen wil ook heel graag laten zien waartoe ze in staat zijn. Sommigen hadden wel even tijd nodig vóór ze de stap zetten, maar uiteindelijk doet iedereen enthousiast mee", aldus Lieneke Tanis die al jarenlang verantwoordelijk is voor het opzetten van de cursussen.
De expositie is opgebouwd uit kunstwerken die vervaardigd zijn tijdens de cursussen schilderen, boetseren, beeldhouwen, patchwork/quilten, tekenen, portretschilderen, wolvilten, fotograferen en kalligraferen. Een filmpressie van alle cursussen geeft een beeld van de inspanningen die de cursisten zich getroosten. Datzelfde beeld tonen de cursisten in een korte demonstratie Tai-chi. Bij de opening zijn ook alle docenten uitgenodigd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant