De winnende kinderen van De Driesprong samen met hun juffrouwen Dominique Blanksma (l) en Leslie Schuurman en Karel Brummel van The Read Shop Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen
De winnende kinderen van De Driesprong samen met hun juffrouwen Dominique Blanksma (l) en Leslie Schuurman en Karel Brummel van The Read Shop Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

De Driesprong winnaar kleurwedstrijd The Read Shop

Algemeen

RUURLO - Kinderen uit groep een en twee van de openbare baissshcool De Driesprong waren dinsdag 13 maart naar The Read Shop Ruurlo gekomen om een prijs in ontvangst te nemen. Deze hadden ze gewonnen met de kleurplatenwedstrijd van 'Hé, wie zit er op de wc?' in samenwerking met The Read Shop. 'Hé, wie zit er op de wc?'is een grappig prentenboek vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk open gaat en is geschreven door Harmen van Straaten.

In het kader van de Nationale Voorleesdagen hebben in januari een kleine tweeduizend scholen in de buurt van een The Read Shop winkel een voorleesverhaal met kleurplatenpakket ontvangen van 'Hé, wie zit er op de wc?'. De scholen zijn creatief aan de slag gegaan met verf, krijt, kleurpotloden, stickers en glitters. De kleurplatenbundels zijn vervolgens ingeleverd bij The Read Shop winkels door het hele land,waar de mooiste bundels zijn gekozen. Karel Brummer van The Read Shop Ruurlo is trots dat een school uit Ruurlo heeft gewonnen,. "Want er zijn honderdzeventig filialen en vijftien hoofdprijzen. Ontzettend knap dat De Driesprong een van die hoofdprijzen heeft gewonnen."

Over Harmen van Straaten
Harmen van Straaten was altijd al gek op tekenen. "Als kind won ik kleurwedstrijden. Maar ik dacht toen dat tekenen 'stom' was. Dat iedereen dat kon en dat je ook andere dingen moest kunnen." Daarom ging Harmen van Straaten rechten studeren in Leiden. Uiteindelijk besloot hij toch door te gaan als schrijver en illustrator. Nu worden de vertalingen van zijn boeken over heel de wereld uitgegeven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant