Narcissen . Foto:Grietje Weenk
Narcissen . Foto:Grietje Weenk

Palmpasen met eieren, gezinsdienst en optocht

RUURLO - Het is traditie geworden om Palmpasen feestelijk te vieren in Ruurlo met onder meer een palmpaasoptocht en eieren zoeken voor alle kinderen van de basisscholen in Ruurlo en Kranenburg. Zondag 25 maart wordt in de Sint Willibrorduskerk eerst een gezinsviering gehouden met muzikale medewerking van kinderkoor Sing a Song onder leiding van Karin Hukker. Deze gezinsviering begint om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 10.30 uur. Alle kinderen zijn van harte welkom met natuurlijk een versierde palmpaasstok. Het haantje erboven op, krijgen de kinderen na de viering achterin de kerk.

Om 10.45 uur begint de palmpasenoptocht vanuit de Willibrorduskerk met 'Jezus' op de ezel en begeleid door muziek. Route van de optocht: Vanaf de Sint Willibrorduskerk, de Groenloseweg oversteken naar 't Rikkelder – linksaf weg volgen – langs Woonzorgcentrum De Bundeling – linksaf de Esweg in – ter hoogte van café restaurant zalen De Keizerskroon de Dorpsstraat oversteken – Kerkplein oversteken – linksaf Leeuwerikstraat – linksaf Wiersseweg – rechtsaf Boomgaard – rechtsaf Binnenmansdijk – 2e inrit linksaf

Op de weide naast familie Blikman kunnen onder leiding van leden van Jong Gelre Ruurlo eieren gezocht worden. Nadat alle eieren zijn gevonden is er ook nog een prijsuitreiking. Op elk ei staat namelijk een nummer, pas als alle eieren zijn gevonden worden er nummers getrokken die een prijsje winnen. Terwijl de kinderen eieren gaan zoeken is er ook zeker gedacht aan de ouders, opa's en oma's, familie, vrienden enz. Er is een tent waar men koffie / thee kan kopen, heerlijke koeken enzovoort.

Meer berichten