De Willibrordusschool in Ruurlo. Foto: PR
De Willibrordusschool in Ruurlo. Foto: PR

Daltondag op de Willibrordusschool in Ruurlo

RUURLO - Op woensdag 21 maart is het Nationale Daltondag. De Willibrordusschool opent op deze dag haar deuren. Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 8.30 uur.

Daltonsschool i.o. Willibrordus is volop in ontwikkeling. Maximale leerresultaten en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke doelstellingen. Juist in de persoonlijke ontwikkeling zijn de Daltonvaardigheden terug te vinden van 'Mensen zonder vrees', zoals de grondlegger van het daltononderwijs (Helen Parkhurst) het noemt. "Zodat kinderen die onze school verlaten zelfstandig kunnen leren en verantwoordelijkheid kunnen dragen. Zodat onze leerlingen effectief kunnen leren en samenwerken. Zodat onze leerlingen kunnen reflecteren op hun eigen (leer-)gedrag.  De school biedt de leerlingen structuur en geeft ze de ruimte om eigen keuzes te maken."
Men kan een kijkje nemen op de school en  informatie verkrijgen over de werkwijze op een daltonschool. Men krijgt zicht in de opbouw vanaf groep 1 tot en met 8. De leerlingen van groep 7 en 8 geven aanwezigen graag een rondleiding door de school.

Meer berichten