Ingebrachte kunstwerken zijn te bewonderen. Foto: PR
Ingebrachte kunstwerken zijn te bewonderen. Foto: PR

Opening expositie Kunst uit de Kamer in Weemhof

Algemeen

BORCULO - De expositie Kunst uit de Kamer in de Weemhof wordt op zondag 11 maart geopend door Jan Zappeij, oud-wethouder van de gemeente Berkelland. Al pratend werd door hem het prachtige idee geopperd om kunst uit de woonkamers te laten zien aan elkaar. Dat idee is opgepakt en op uitnodiging van de Weemhof hebben meer dan 25 mensen gereageerd.

De Weemhof wil muziek en kunst onder de aandacht te brengen van een groter publiek en organiseert daarom de expositie 'Kunst uit de kamer'. Ieder ingebracht kunstwerk is gekregen of gekocht en heeft betekenis voor de eigenaar. Dit verhaal is door iedereen verteld en vormt een onderdeel van de expositie.Een groot aantal mensen uit Borculo en omgeving heeft daarop gereageerd, waaronder de burgemeester, Joost van Oostrum van Berkelland en wethouder van cultuur Joke Pot.
Omdat muziek en beeldende kunst elkaar zo goed stimuleren, is voorafgaand aan de opening een pianoconcert door Irene Venderbosch-Post. Zij speelt stukken uit Musica Callada van Frederico Mompou. 'Muziek met de stem van de stilte'. Irene Venderbosch speelt boek 1 en 2 van Musica Callada van Frederico Mompou. Het eerste boek is uit 1959 en het tweede boek uit 1962. Frederic Mompou i Dencausse (1893-1987) is een Catalaanse componist die vooral bekend is om zijn pianomuziek. Vaak wordt hij omschreven als een miniaturist vanwege zijn korte composities die het stempel 'delicaat' en 'intiem' hebben gekregen. Zijn stijl is impressionistisch en heeft soms iets weg van 'minimal music', waardoor het werk een meditatief karakter krijgt. Meer over het concert en Irene Venderbosch staat op de website.
Op zondag 11 maart 2018 gaan de deuren open vanaf 14.45 uur. De toegang is gratis maar een vrije gift is van harte welkom. De opening expositie Kunst uit de kamer is om 16.00 uur.


www.deweemhofborculo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant