Uitblijven beleid muziek-, kunst-, cultuuronderwijs bekritiseerd

Algemeen

BERKELLAND - Verschillend partijen uitten afgelopen week tijdens de raadsvergadering hun ergernis over het uitblijven van het beleidskader voor Muziek-, Kunst en Cultuuronderwijs in Berkelland en het feit dat de raad van vertraging niet op de hoogte was gesteld. Het beleidskader is een document dat bijvoorbeeld belangrijk is als basis voor subsidiëring van instanties op dit terrein.

Door Rob Stevens

De VVD vroeg hoe het stond met de status van het beleidsstuk, dat in januari al aan de raad was beloofd. Van de verantwoordelijke, wethouder Joke Pot van Gemeentebelangen, moesten partijen vernemen dat het beleidsstuk vertraging heeft opgelopen. Dit in verband met kennis- en capaciteitsproblemen in de organisatie. Dat is de reden dat de wethouder heeft besloten een externe instantie in de arm te nemen voor het formuleren van een nieuw voorstel: Cultuurmij Oost. Een en ander betekent wel dat het nieuwe beleidskader pas in mei voor besluitvorming in de raad klaar is.
De VVD diende in dit verband een motie 'Uitblijven beleid' in. Teselink van de VVD is verbaasd waarom de raad van deze vertraging niet eerder op de hoogte werd gebracht. Andere partijen deelden deze mening. Joke Pot antwoordde dat ze op een gegeven moment tot de conclusie kwam dat het beleidsdocument niet de kwaliteit zou halen die ze wilde. Daarop volgde de beslissing daarvoor externe expertise in de huren. Ze betreurde het dat de partijen hiervan niet tijdig op de hoogte werden gebracht. Die brief daarvoor lag in wel conceptvorm klaar. Maar de VVD was haar met de vraag in het vragenhalfuur net voor geweest. Marian Bolster van het CDA was teleurgesteld over de vertraging en spraak de hoop uit dat de aangekondigde vervolgplanning nu wel gehaald zou worden, ook gezien het belang daarvan voor de muziek- en cultuurwereld in verband met het naderende nieuwe schooljaar. Stefan Nijhuis van Groen Links had de indruk dat wethouder Pot wel vaker niet echt grip op beleidsprocessen leek te hebben. Hij haalde in dat verband ook het afvalbeleid aan. Alle partijen, op Gemeentebelangen na (de partij van de wethouder), steunden de VVD-motie.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant