Jeugd organiseert bevrijdingsconcert

Algemeen

GELSELAAR - De voorbereidingen zijn in volle gang. De jeugd van muziekvereniging Excelsior Gelselaar is bezig met de organisatie van het Bevrijdingsconcert van 5 mei. De club (Naomi, Jesse, Cornel, Lieke, Maureen Lucas en Janiek) zijn erg enthousiast. Er zijn zelfs al volop ideeën voor volgend jaar, maar dan willen ze ook graag zelf het thema bedenken.

Excelsior heeft zichzelf de vraag gesteld: Hoe houden we onze vereniging bloeiend de komende jaren? Het antwoord is: we moeten de jeugd enthousiast houden/krijgen en meer betrekken bij de vereniging.
Er werd een brainstormavond gehouden met de jeugd tussen de 12 en 21 jaar, over hoe het komende bevrijdingsconcert eruit moest komen te zien. Vragen als 'waar denk je aan bij bevrijding', 'hebben jullie ideeën over muziek, locatie en aankondiging?' werden gesteld. Meteen kwamen er ideeën op tafel en besloten zeven jeugdleden dat zij wilden helpen met de organisatie.

In grote lijnen is de opzet van het concert klaar. Er worden nog mensen benaderd om hun medewerking te verlenen. Uiteraard houdt het bestuur een oogje in het zeil. De jeugd komt er achter dat er veel komt kijken bij het organiseren van een concert, en dat zij rekening moeten houden met budget, maar ook met praktische zaken als voldoende bladmuziek.
Waarbij volwassen bij bevrijding denken aan bijvoorbeeld Vera Lynn, denkt de jeugd aan festivals en muziek als Happy van Pharrell. Maar de volwassenen van Excelsior kijken enthousiast toe, hoe gedreven de jeugd is om er een mooi concert van te maken en zich in te zetten voor Excelsior.
Wie benieuwd is naar het resultaat, kan op 5 mei komen luisteren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant