Eerdere bijeenkomsten trokken veel belangstellenden. Foto: PR
Eerdere bijeenkomsten trokken veel belangstellenden. Foto: PR

Praat mee over demografisch ontwikkeling

Algemeen

BERKELLAND - De Welzijnsraad – als adviesraad voor de gemeente Berkelland - en de Seniorenraad – als belangenbehartiger van de oudere inwoners van Berkelland vinden het belangrijk dat aandacht is voor demografische ontwikkelingen in de gemeente. Onder het motto 'Maak van krimp je kracht' willen zij de bewustwording onder de inwoners van Berkelland vergroten en daarvoor is men welkom om mee te parten tijdens de bijeenkomst op woensdag 21 februari om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur), in het gemeentehuis van Berkelland, Marktstraat 1 in Borculo.

De bevolking van Berkelland verandert. De demografische ontwikkelingen laten zien dat het aandeel ouderen toeneemt (vergrijzing) en het aantal jongeren afneemt (ontgroening). Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) heeft recent onderzoekscijfers gepubliceerd, waarin staat dat Berkelland een bevolkingsdaling van 0,4% heeft, met een afname van 183 personen in 2017. In de regio Twente-Achterhoek is Berkelland daarmee de sterkst groeiende krimpgemeente. (bron: https://www.tubantia.nl/regio/bevolking-in-deze-regio-groeit-licht-borne-en-enschede-uitschieters~a94bc8a1/)

Op 20 september 2017 is op initiatief van de Seniorenraad en de Welzijnsraad afgetrapt met een brainstormsessie over de demografische ontwikkelingen in samenwerking met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, onderwijs, ouderen, wonen en cultuur. Op 31 januari, 7 en 14 februari 2018 vonden vervolgbijeenkomsten plaatsen in respectievelijk Neede, Eibergen en Ruurlo. Nu is Borculo aan de beurt. Tijdens de vervolgbijeenkomsten staan prikkelende stellingen centraal die inspelen op mogelijke gevolgen van demografische ontwikkelingen in Berkelland. Aan de hand van deze stellingen vindt de discussie plaats over kansen en mogelijkheden voor een veranderend Berkelland.

Wie er bij wil zijn, kan zich aanmelden via welzijnsraad.berkelland@kpnmail.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant