De Sprankel doet tijdelijk dienst als kerkzaal totdat eind mei de Dorpskerk weer beschikbaar is. Foto: PR.
De Sprankel doet tijdelijk dienst als kerkzaal totdat eind mei de Dorpskerk weer beschikbaar is. Foto: PR. (Foto: Jan Hendriksen)

De Sprankel als 'vluchtkerk'

RUURLO – De Dorpskerk in Ruurlo wordt momenteel intern ingrijpend aangepast waardoor er straks veel meer mogelijk is in die kerk. Daardoor is de kerk vijf maanden niet beschikbaar voor de kerkdiensten.

De Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem beschikt op dit moment ook nog over De Sprankel, het kerkelijk centrum aan de Domineessteeg. Dit gebouw functioneert de komende maanden als kerk. Sommigen spreken van 'onze vluchtkerk'. Op een heel creatieve manier is de grote zaal van De Sprankel omgetoverd tot een kerkzaal die qua indeling al een beetje doet denken aan hoe het straks wordt in de nieuwe Dorpskerk. Er is gekozen voor een opbouw in de breedte in plaats van de diepte van de grote zaal. De stoelen staan als een soort halve cirkel rondom het liturgisch centrum. Daarvoor is gebruik gemaakt van het liturgisch meubilair uit De Hoeksteen, het kerkgebouw in Barchem dat eind 2016 is gesloten, maar waarvan dit meubilair was bewaard. Wie dit zelf wil zien, kan elke zondagmorgen vanaf 9.30 uur terecht in De Sprankel.

reageer als eerste
Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten