Links boven: De Trampolineselectie C/D/E-Niveau Rechts boven: Noya Boomkamp & Frederike Klein Bluemink Links onder: Ella Schoppers, Ise Bongers & Isa van Trigt - 3e Midden onder: Tessel Aaftink & Eva Wystrach - 3e Rechts onder: Ruth Harmens, Inge Stapelbroek & Juliët Engelberts - 2e. Foto: PR RGV
Links boven: De Trampolineselectie C/D/E-Niveau Rechts boven: Noya Boomkamp & Frederike Klein Bluemink Links onder: Ella Schoppers, Ise Bongers & Isa van Trigt - 3e Midden onder: Tessel Aaftink & Eva Wystrach - 3e Rechts onder: Ruth Harmens, Inge Stapelbroek & Juliët Engelberts - 2e. Foto: PR RGV

Wederom een weekend vol medailles voor RGV

RUURLO - Ook dit weekend was het een druk weekend voor RGV Ruurlo. Er waren in totaal 37 sport(st)ers op de wedstrijdvloer of op een trampoline bezig hun beste oefeningen te laten zien. In Doetinchem stond de Districtsfinale 3e Divisie op het programma met vijf RGV-turnsters, in Ermelo kwamen achttien spring(st)ers in actie en in Winterswijk stonden er veertien acrogymnasten verdeeld over zes teams op de wedstrijdvloer. In totaal behaalde RGV Ruurlo tijdens deze wedstrijden dertien medailles.

Turnen Dames
In de eerste wedstrijd waren de Instappers N3, Noya Boomkamp en Frederike Klein Bluemink aan de beurt. Beide meiden turnden een mooie vloeroefening. Op sprong hadden ze beiden helaas een val. Noya wist zich op de overige toestellen goed staande te houden en heeft zich als elfde geplaatst voor de halve finale. Voor Frederike kwam er helaas nog een val bij van balk en heeft zich helaas niet geplaatst voor de halve finale.
Marit Olthof deed mee in de tweede wedstrijd. Ze turnde een nette sprong en brug maar helaas ook een val van balk. Marit is helaas niet door naar de halve finale.
In de laatste wedstrijd van de dag mochten Lauren Stegeman en Floor Hesselink hun wedstrijd nog turnen. Floor had een mooie sprong, vloer en balk maar helaas bleef de brug achter waardoor ze te kort kwam om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Lauren turnde een nette brug en behaalde hiermee ook het hoogste cijfer van de wedstrijd. Op balk had ze helaas een val maar zij heeft zich toch weten te plaatsen voor de halve finale.
Noya Boomkamp moet op 7 april haar halve finale turnen in Nieuwegein. Voor Lauren is de plaats nog niet bekend. De meiden kunnen zich hier plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Trampoline Springen
De eerste plaatsingswedstrijd Individueel van dit seizoen werd gehouden in Ermelo en zo'n eerste wedstrijd is toch altijd weer spannend. Een groot aantal spring(st)ers zijn een hogere klasse of in een hogere leeftijdsgroep gaan springen. Daarnaast sprongen Ayanna Norde en Alysia Buitenhuis ook nog eens voor het eerst een trampolinewedstrijd.
De wedstrijd was een groot succes en er werden in totaal tien medailles mee naar huis genomen. Mady Brundel werd bij de C-Pupillen tweede en Linn te Veldhuis eindigde hier op een vierde plaats. Bij de C-Junioren werd Kim Boekelder eerste. Marlein Kapers werd deze wedstrijd dertiende. Wout Krabbenborg behaalde bij de C-Junior/Senior een mooie gouden medaille en bij de C-Senior dames was het Manon Kapers die met de gouden medaille naar huis ging. Lotte de Vrught pakte hier het zilver.
In het D-Jeugd sprongen Nila Meulman, Yenthe de Rouw en Zsa-Zsa van der Vlught zich naar een achtste, elfde en twaalfde plaats en bij D-Junioren werd Lonneke Heijink eerste. In de laatste D-categorie (D-Senior) greep Liz Mombarg het goud en kreeg Anne de Vrught het zilver omgehangen. Bij de spring(st)ers in het E-Niveau behaalde Mees te Veldhuis bij de E-Instap een mooie derde plaats en wist Lynn Brundel net een plaatje naast het podium te eindigen. Ayanna Norde werd deze wedstrijd achtste. Bij de E-Pupil II werd Larissa Buitenhuis tweede en haar zus Alysia Buienhuis eindigde op een zevende plaats. De volgende trampolinewedstrijd wordt op 10 maart gehouden in sporthal 't Rikkenhage in Ruurlo. Tijdens deze wedstrijd zal er ook synchroon gesprongen worden door de teams van RGV Ruurlo.

Acrogym
Yun-Ya Veerman & Norah Lusink (Damespaar E-Instap) waren de eerste sporters die in actie kwamen voor RGV Ruurlo. Ze draaide een mooie oefening, maar helaas wist de jury een paar tijdsfoutjes te vinden en zijn de dames toch op een mooie vijfde plaats geëindigd. Tessel Aaftink en Eva Wystrach kwamen uit in hetzelfde niveau, deze dames trainen pas kort als duo en lieten een mooie oefening zien. Wel was er een klein foutje gevonden door de jury, maar desondanks gingen de dames naar huis met een mooie bronzen medaille.
Bij de E-Jeugd teams was het als eerst de beurt aan Manou Wystrach & Alien van Druten (Damespaar). De dames lieten een mooie oefening zien en artistiek was deze zeker vooruitgegaan ten opzichte van de vorige wedstrijd. Helaas wist de jury ook bij dit team een tijdsfout te vinden en eindigde de dames op een vijfde plaats. Manou & Alien staan eerste reserve voor het Oost Nederlands Kampioenschap en moeten dus nog afwachten of ze wel of niet mee mogen doen aan deze wedstrijd. Het tweede teams was een damesgroep die bestond uit Ella Schoppers, Ise Bongers & Isa van Trigt. Ondanks dat ze al zo goed als zeker waren van een plaatsing naar het ONK, was het toch wel spannend deze wedstrijd. Maar ook lieten ze weer een mooie oefening zien en eindigde ze deze wedstrijd op een derde plaats.
Daphne Straver & Hiske Kamperman (Damespaar E-Junior) waren de vorige wedstrijd vierde geworden dus zij moesten nog even aan de bak. Echter zat het er vandaag niet in, de dames maakte en klein foutje in een element en daarna was de concentratie een beetje weg. Ze eindigde deze wedstrijd op een zevende plaats en staan tweede reserve voor het ONK. Als laatste waren Ruth Harmens, Inge Stapelbroek & Juliët Engelberts (Damesgroep E-Senior) aan de beurt. De meiden waren erg zenuwachtig, omdat ze de vorige wedstrijd niet op het podium waren geeindigd door een klein foutje. Deze keer waren er geen fouten te bekennen en zijn de dames tweede geworden en hebben zich rechtstreeks weten te plaatsen voor het ONK E-Niveau op 17 maart in Wapenveld.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten