Het was er vrijdag gezellig druk op de Ruurlose ijsbaan. Foto: Jan Hendriksen
Het was er vrijdag gezellig druk op de Ruurlose ijsbaan. Foto: Jan Hendriksen (Foto: Jan Hendriksen)

Enkele honderden genieten kortstondig op ijsbaan Ruurlo

RUURLO – Wanneer het vriest, ontdooien wij als Nederlanders. Dat bleek vorige week maar weer eens toen de vorst kortstondig zijn intrede deed. De 'ijsmeesters' van IJsclub Ruurlo hadden de ijsbaan aan de Wiersseweg namelijk zodanig geprepareerd dat het bordje bij het 'Thialf van de Achterhoek' vrijdagmorgen om 10.00 uur, met daarop de tekst 'Open', aan de muur kon worden gespijkerd.

Door Jan Hendriksen

Een mooier moment was niet denkbaar in aanloop naar de schaatswedstrijden die zaterdag tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang (Zuid-Korea) van start gingen.

Schaatsen is een populaire sport die bijna heel Nederland in beweging krijgt en samenbrengt; zeker als er natuurijs ligt en er Olympische successen te noteren zijn.
Jammer genoeg was het schaatsplezier maar van korte duur. Vrijdagmiddag rond half zes moesten de 'ijsmeesters' onder aanvoering van voorzitter Geert Cornelissen van IJsclub Ruurlo besluiten de baan weer de 'sluiten'.
"Maar we hebben enkele honderden schaatsliefhebbers enkele uurtjes winters plezier kunnen aanbieden. En dat gaf ons als ijsvereniging een grote voldoening." IJsclub Ruurlo was een van de weinige verenigingen in de regio die hun baan vorige week kon openen. "Daar hebben we een bepaalde tactiek voor. Maar die tactiek geven we niet prijs", zo verklaarde Cornelissen met een grote glimlach.


Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten