Chantal van der Noordt. Foto: PR
Chantal van der Noordt. Foto: PR

Chantal van der Noordt bedenkt Gruun Groentebeleg

Ruurlose wint prijs met gezond broodbeleg

RUURLO - HAS Hogeschool voor de 10e keer haar deuren voor de HAS Food Experience. Tijdens deze 10e editie presenteerden ruim 200 4e-jaars HAS-studenten hun innovaties die oplossingen bieden voor Today's Food Challenges. De Ruurlose Chantal van der Noordt, 21 jaar, ging er vandoor met de publieksprijs. Hartstikke Gruun Groentebeleg, makkelijk én gezond broodbeleg met maar liefst 97% groente.

Ruim 1500 mensen bezochten de HAS Food Experience. De nieuwe Bossche burgemeester Jack Mikkers reikte aan het einde van de middag de publieksprijs uit.
Ieder jaar worden aan het einde van de HAS Food Experience de FoodManShip Awards uitgereikt. FoodManShip staat voor de unieke combinatie van creativiteit, ondernemerschap en food know-how, waarmee studenten zich kunnen onderscheiden in de markt. De winnaars worden geselecteerd door een vakjury aangevoerd door verschillende lectoren van HAS Hogeschool. En er wordt een publieksprijs uitgereikt aan de favoriet van de bezoekers. Gedurende de HAS Food Experience kunnen bezoekers stemmen op één van de vele projecten.

Vanuit het grote maatschappelijke probleem, de te lage groente inname in Nederland, heeft Chantal een nieuw groentebeleg ontwikkeld. "Ouders willen graag hun kinderen wat gezonds meegeven op brood, maar weten vaak niet wat. Tijdens het avond eten gaan de groenten er al nauwelijks in, daarom ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. Vanuit deze gedachten kwam ik op het idee om een beleg op basis van groenten te maken, dat ook in de smaak valt bij kinderen." Aldus Chantal van der Noordt. Ze ontwikkelde uiteindelijk een groentebeleg op basis van 97% groenten, bestaande uit 3 varianten, Pompoen speculaas, Rode biet Anijs en Knolselderij Kardemom. Het groentebeleg is gemakkelijk te gebruiken doordat het plakjes zijn. Ze gaf er de Achterhoekse naam, Hartstikke Gruun, met de bijpassende slogan: 'Zonder zorgen het brood beleggen in de morgen!'

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden