Mevrouw van Schie (gespeeld door Ida Leijenhorst), mede eigenaar van de bakkerij, overtuigt namelijk haar man Theo van Schie (Erwin Bannink) met een briljant idee om de bakkerij nieuw leven in te blazen. Foto: Mark Koeleman.
Mevrouw van Schie (gespeeld door Ida Leijenhorst), mede eigenaar van de bakkerij, overtuigt namelijk haar man Theo van Schie (Erwin Bannink) met een briljant idee om de bakkerij nieuw leven in te blazen. Foto: Mark Koeleman. (Foto: Jan Hendriksen)

Toneelvereniging Ons Genoegen bakt ze dit jaar bruin

'High Tea in Bakkerij van Schie'

BARCHEM – Ze zijn nog volop in repetitie. Maar de jaarlijkse voorstellingen van Toneelvereniging Ons Genoegen uit Barchem komen steeds dichterbij. Ons Genoegen speelt namelijk op zaterdag 3 maart, vanaf aanvang 20.00 uur, vrijdag 9 maart,ook vanaf 20.00 uur en zaterdag 10 maart, vanaf 14.00 uur bij HCR In de Groene Jager de klucht 'High Tea in Bakkerij van Schie'.

De toneelspelers van Ons Genoegen bakken het wel heel erg bruin dit jaar in de klucht 'High Tea in Bakkerij van Schie' die geschreven is door Michiel Geurtse en Cocky van Dijk.

Mevrouw van Schie (gespeeld door Ida Leijenhorst), mede eigenaar van de bakkerij, overtuigt namelijk haar man Theo van Schie (Erwin Bannink) van haar briljante idee om de bakkerij nieuw leven in te blazen. 'High Tea' party's en een lunchroom kunnen de zaak op een hoger plan brengen denkt zij. Ze probeert de zaak zo goed mogelijk te redden. Jammer dat meneer meer oog heeft voor het vrouwelijk schoon dat hem voor de voeten loopt dan voor zijn vrouw. En dat vraagt om wraak.
Bakker Theo van Schie gaat gebukt onder het feit dat de bakkerij niet zo floreert als hij graag zou willen. Mede door het gestuntel van de jonge bakkershulp Jacob (Gerben Mulderije). Jacob doet enorm zijn best maar helaas zijn geklungel met bakblikken vraagt om moeilijkheden. Wendy, (Moniek Lubberdink) de mooie vlotte verkoopster weet goed wat ze wil en hoe ze dat moet krijgen. Ze gooit al haar charmes in de strijd en neemt de term 'High Tea' wel erg letterlijk.
Buurvrouw Marie Koekoek, (Henny van Heuven) is een potige, vrijgezelle boerin. Met haar enorme 'voorkomen' brengt ze bakker Theo voortdurend in verlegenheid als zij haar streekproducten voor de bakkerij komt bezorgen. Dan is er nog een klant en wel agent Achteroe (Ronald Klein Geltink) die zich verstopt achter zijn krantje. Hij is namelijk 'undercover' want hij vertrouwt de bakkerszaak niet helemaal. Er wordt stiekem wiet verhandeld. Ergens in dit stille dorpje. Maar waar precies? En komt die vrouwelijke klant (Ans Dinkelman) wel voor de lekkere soesjes, of een stevig volkoren broodje? Ze gedraagt zich wel erg vreemd, maar waarom? Dat moet de agent tot op de bodem uitzoeken. Maar kan hij dat wel? Dat kan iedereen zelf komen zien in de heerlijke klucht 'High Tea in Bakkerij van Schie'. De regie is in handen van Sander van Voorst.

Ludieke actie
Ons Genoegen heeft een ludieke actie via Facebook: like en deel. De winnaar ontvangt een VIP arrangement voor twee personen en wordt van huis opgehaald door chauffeur Arnold en weer thuis gebracht na de voorstelling. Op de gereserveerde plaats zal een heerlijke 'High Tea' verrassing klaar staan. Ook kan de winnaar back stage een kijkje nemen bij de spelers en bij de mensen van het licht en geluid.

Kaartverkoop
Toegangskaarten zijn in de voorverkoop vanaf zaterdag 17 februari verkrijgbaar bij Supermarkt Attent Frank Bannink voor 7,50 euro per persoon. Donateurs van Ons Genoegen betalen op vertoon van hun donateurskaart twee euro per persoon entree. Telefonisch zijn de kaarten te bestellen bij Anneke Koeleman: 0573-459446.


Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten