De groepsfoto van de Tristan Hoffman Challenge in 2017. Foto: PR
De groepsfoto van de Tristan Hoffman Challenge in 2017. Foto: PR Foto: Theo Huijskes

Tristan Hoffman Challenge beleeft negende editie

Algemeen

Opbrengst voor het goede doel: Kanjers voor Kanjers

Door Theo Huijskes

ACHTERHOEK - De Tristan Hoffmann Challenge heeft zich in de afgelopen jaren opgewerkt tot een evenement dat regionaal veel bekendheid en populariteit geniet. Ook in 2018 zal de veelbesproken Challenge weer plaatsvinden, en wel op vrijdag 29 juni. Deze keer zullen de talrijke deelnemers, hetzij fietsend, hardlopend of wandelend een poging gaan doen om de Passo Manghen aan de rand van de Dolomieten te bedwingen.

En andermaal gaat iedere deelnemer aan dit evenement, dat naast het leveren van een sportieve prestatie gezelligheid en saamhorigheid hoog in het vaandel heeft staan, voor maar één doel en dat is zoveel mogelijk geld inzamelen ten behoeve van de Stichting Kanjers voor Kanjers. Een stichting die kinderen, voor wie het om welke reden dan ook niet zo vanzelfsprekend is, laat sporten en spelen. Kinderen die ziek zijn of een beperking hebben, kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen, alsmede kinderen die thuis nooit iets extra's krijgen om de reden dat daarvoor geen geld is. Kortom, kinderen dicht bij huis blij maken. Dat is wat Kanjers voor Kanjers voor ogen heeft.        

Laaiend enthousiast
Peter Hulshorst (46) uit Doetinchem, na Vera Hoffman en Michelle Arink de derde voorzitter van Kanjers voor Kanjers, is laaiend enthousiast over het jaarlijkse evenement. "Door de Challenge ben ik in contact gekomen met de Stichting Kanjers voor Kanjers, waarvan ik sedert september 2017 ook nog eens voorzitter mag zijn." Hulshorst vertelt dat zijn vrouw Miranda hem op het spoor heeft gezet om zich als deelnemer in te laten schrijven. "Zij fietste al mee en wist mij over te halen het ook eens te proberen. En dat met succes, want was in 2015 de Mont Ventoux mijn eerste beproeving, in juni van dit jaar sta ik voor de vierde achtereenvolgende keer aan de start, met ontzettend veel plezier." Hulshorst, in het dagelijks leven logistiek operations manager, geeft aan dat hij tijdens de Tristan Hoffman Challenge 2017 door bestuurslid Sabine Hoitink werd benaderd met de vraag of hij in was voor de functie van voorzitter van Kanjers voor Kanjers. "Na een korte bedenktijd heb ik daar volmondig ja op geantwoord. Het is een fantastische job om naast je reguliere dagelijkse werkzaamheden uit te oefenen. Wat mij daarbij aanspreekt, is dat iedereen op een bijzonder enthousiaste wijze hetzelfde uitdraagt. En dat geldt voor alle vrijwilligers, die Kanjers voor Kanjers telt, voor iedereen die een steentje bijdraagt aan het mooie werk waar deze organisatie voor staat. En dat er voor dat mooie werk de Tristan Hoffman Challenge in het leven is geroepen, is toch helemaal geweldig."

Het goede doel als uitdaging
De hoofdpersoon in deze, Tristan Hoffman, degene naar wie de Challenge is vernoemd, is van mening dat de maand januari een uitgelezen periode is voor het maken van goede voornemens voor de rest van het jaar. "Gezonder gaan leven, meer sporten en misschien wel stoppen met die ene slechte gewoonte. Het maakt het extra de moeite waard wanneer je door te sporten iets kunt betekenen voor je medemens. In die situatie kan het goede doel derhalve als uitdaging fungeren."

De in Groenlo geboren en met zijn gezin nog altijd woonachtige ex-beroepswielrenner, voormalig ploegleider van Team Tinkoff en nu ploegleider van de wielerploeg Bahrein Merida, is super trots en tegelijkertijd erg dankbaar dat de Challenge dit jaar voor de negende keer wordt georganiseerd. "Ik sta ieder jaar weer versteld van het overweldigende enthousiasme en de ongekende prestaties van de deelnemers, waarbij het binnenhalen van zoveel sponsorgeld een extra vermelding verdient. Het grote succes vergt ieder jaar weer gigantisch veel werk van de zijde van evenzo gigantisch veel vrijwilligers. Chapeau en nog eens chapeau."

Belangstellende fietsers, hardlopers of wandelaars, die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging en die zich willen inzetten voor het goede doel, kunnen dit jaar hun dromen waar maken. Aanmelding en vervolgens deelname aan de Tristan Hoffman Challenge is voor iedere leeftijd en op ieder niveau een uitdaging. Ook ongetrainde enthousiastelingen wordt de gelegenheid geboden om mee te doen. Bereidwillige trainers helpen graag om door middel van trainingsschema's en gezamenlijke trainingen een ieder klaar te stomen voor dé sportieve uitdaging van 2018.


tristanhoffmanchallenge.nl

Blijdschap in 2017 bij het bereiken van de finish. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant