Afbeelding

Wie raapt jouw zwerfafval op in Ruurlo?

Algemeen

RUURLO - De gemeente maakt alleen wegen en het Kerkplein schoon en wanneer de gemeente de plantsoenen onderhoudt, dan wordt zwerfafval uit dat heestervak verwijderd.
Wanneer iemand een blikje op straat of in de berm gooit , dan blijf je dat blikje 50 jaar zien. Voor veel Nederlanders is zwerfafval een grote ergernis. Gelukkig zijn er in Ruurlo mensen die spontaan regelmatig  andermans zwerfafval oprapen.
De wens is om een keer met deze 'stille' rapers gezamenlijk een kopje koffie te drinken en onze ervaringen te delen. Neem alstublieft contact op met 06-49810807
Wat zou het mooi zijn wanneer hun inzet niet meer nodig is. Wanneer er geen zwerfafval meer zou zijn. Ja, thuis gooi je je blikje of sigarettenpeuk toch ook niet op de vloerbedekking?
In Nederland worden ongeveer 10 miljard peuken op de grond gegooid. Ja en die peuk blijf je 2 jaar zien. En die peuken zijn moeilijk te verwijderen.
Afbraaktijd is tijd die de natuur nodig heeft om materiaal af te breken, tot het niet meer zichtbaar is. Maar de stoffen van het materiaal blijven in onze milieu.
Misschien denk je bij het weggooien van een bananenschil of sinaasappelschil dat dat niet zo veel kwaad kan. Maar de afbraaktijd is 1 tot 3 jaar. En wat dacht je van een petflesje? 10 jaar. 
Laat 2018 een zwerfafval vrij jaar zijn
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant