Gezelligheidskoor Efkes Anders. Foto: PR.
Gezelligheidskoor Efkes Anders. Foto: PR. (Foto: Jan Hendriksen)

Muzikale middag Efkes Anders met Hein Migchelbrink

Zanger/dichter bekend van The Spitfires

BARCHEM/RUURLO – Op 4 februari is het weer zover. Gezelligheidskoor Efkes Anders houdt dan weer de inmiddels bekende muzikale middag bij Camping & Horeca De Heksenlaak in Barchem. Dit keer werkt onder andere mee de legendarische zanger/dichter en componist uit Ruurlo Hein Migchelbrink als bandartiest.

Velen kennen Hein Migchelbrink al hun leven lang. Al vanaf de jaren vijftig tot 2013 als leadzanger en frontman van de The Spitfires, een veel gevraagd amusementsorkest. Vanuit de Achterhoek in ontwikkeling tot bekendheid in geheel Noord – Oost Nederland. Na een overweldigende periode van kermissen, bruiloften en partijen in eigen regio, verlegden ze hun kunnen rond 1980, tot het schrijven van eigen liederen die ze verweefden in hun standaard repertoire. De vele optredens kregen mede hierdoor een nieuwe demensie en ´n eigenzinnig karakter. De stap naar een eigen cd werd een must en kon niet achterwege blijven. Toch heeft dit nog een tijdje geduurd, maar in 1994 was het zover, het eerste album 'Wie Goan Deur' werd gepresenteerd en resulteerde in een mega verkoop. Op feesten, partijen, concerten en uit de kofferbak verkocht Hein 'Frontman van The Spitfires' ruim 70.000 exemplaren van dit legendarisch album, dat tot op heden nog te verkrijgen is. Na dit succes kon ´n volgend album niet uit blijven en menig zaal, feesttent, festival wordt plat gespeeld onder de kreet 'Ofneethan', naar het gelijknamige nieuwe album. Vrijwel elke Noord – Oost Nederlander heeft door de jaren een daverend feest met The Spitfires meegemaakt, zo niet, een van hun overbekende hits meegezongen. Wie kent niet 'Zie wil een motorboot', 'Blonde Harmien','´n Kabouterlied' of 'Links van Varsseveld' (Ik zal oe met de piele)". Tot op heden gaan 'The Spitfires' als een speer door, met hun eigenzinnige optredens en liederen, gecombineerd met bestaande songs, evergreens en wereldmuziek.

Toegangskaarten voor het op treden van Efkes Anders en Migchelbrink zijn voor 7,50 euro (inclusief koffie/thee) te bestellen bij Marijke Eggert tel. 0573 452569 of via email: eggert@concepts.nl of zijn te koop aan de zaal van Camping & Horeca De Heksenlaak, Zwiepseweg 32, Barchem voor aanvang. Aanvang 13.30, zaal open 12.30 uur.

Meer berichten