Volbeat is de hoofdact op de Zwarte Cross-vrijdag. Foto: PR Volbeat
Volbeat is de hoofdact op de Zwarte Cross-vrijdag. Foto: PR Volbeat

Volbeat op Zwarte Cross-vrijdag

Algemeen

LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross vult het programma aan met onder andere de Deense toprockers van Volbeat als hoofdact op vrijdag, spectaculaire hardrock uit Japan, een Achterhoekse house DJ én het leukste sportprogramma van Nederland komt naar Lichtenvoorde.

Dit zijn de 24 nieuwkomers die acte de présence zullen geven op het festival welke plaatsvindt van 12 tot en met 15 juli in Lichtenvoorde en verspreid over 32 podia gaan vlammen: Volbeat (DK), Electric Eel Shock (JAP), Heavy Hoempa, Lady Virea, Bureau Sport, Huub van der Lubbe, Hoe word ik miljonair - Corné van Zeijl, Giant Tiger Hooch, Feuerengel (DE), Warboel, BZB, Russkaja (OOS), BloYaTop, The Skints (GB), Kingston Soul, New Kingston (VS), DJ Tommi, Panko (ES), Trobi, De Theatertroep – Vaudeville, Marino Punk (BE), Johan Kampman, Picto Facto (FR), Goeie Tukkers zijn geen Motherf*ckers.

In november 2017 ging de voorverkoop van start. Bijna 90% van de kaarten werd binnen 24 uur verkocht. Na het bekendmaken van Volbeat vlogen ook de vrijdagkaarten de tent uit en dat bewijst wel hoe groot deze band is. "De zanger heeft een kuif als Elvis, de stem als James Hetfield, kan een uitstekend moppie Johnny Cash spelen en heeft net zo'n uitstraling als ik. Volbeat is daarom dé ultieme Zwarte Cross band en ik ben dan ook beretrots dat we ze hebben weten vast te leggen voor deze nu al legendarische 22ste editie!", aldus Tante Rikie. De kans bestaat dat vóór aanvang van het festival ook de vrijdag uitverkocht raakt. Dit betekent dat de Zwarte Cross voor het eerst in de geschiedenis op voorhand en voor het derde jaar op rij helemaal uitverkocht is. De stand op donderdag 18 januari: nog zo'n 8000 vrijdagkaarten beschikbaar. De organisatie benadrukt overigens om uitverkochte kaartsoorten alleen via Ticketswap te kopen.

De Zwarte cross draait om bijzondere contrasten en gekke tegenstrijdigheden. Nat worden kan op het festivalstrand Playa Gasolina maar ook bij de crossbaan, wanneer het angstzweet je uitbreekt door de spectaculaire stunts. Laat adrenaline razen in één van de vele kermisattracties en laat het weer zakken tijdens een intiem concert voor 30 mensen in de Tipi. Verwen jezelf in restaurant Le Carburateur met een sterrenmaal of verwen het publiek met een optreden van jezelf bij het Open Podium. Kijken kan bij de finale van de Dutch Masters of Motocross, de pan uit dansen mag bij de 32 podia die het festival rijk is. Het complete programma zal ook dit jaar uit zo'n 250 bands en meer dan 1000 theaterartiesten bestaan. Iedere drie weken maakt de Zwarte Cross een overzicht met nieuwe acts bekend, de volgende lijst komt op 8 februari.

Thuiskomen bij Tante Rikie
Met de strijdkreet 'Leven Vóór De Dood!' maakt festivaldirectrice Tante Rikie zich hard voor een positieve mindset in het hiernumaals. Haar advies luidt dan ook: "Niks terug of vooruit kijken, het is nú te doen!" Tante Rikie voegt uiteraard daad bij woord en opent de poorten naar het hiernumaals vanaf 12 juli aanstaande. Iedereen is welkom en dit wordt onderstreept met het thema 'Welkom Thuus', geïnspireerd op het feit dat een weekend Zwarte Cross voor veel bezoekers voelt als thuiskomen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant