Windkracht 6 muziekvereniging Sophia's Lust binnenkort van start

RUURLO – Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust Ruurlo gaat 1 februari voor het vierde jaar van start met het Windkracht 6 project. Binnen dit project kunnen kinderen gedurende achttien weken kennismaken met verschillende muziekinstrumenten. De instrumenten maken allemaal deel uit van het harmonieorkest en de slagwerkgroep.

Het gaat om de koperblazers: trompet, tuba, trombone, hoorn. De houtblazers: dwarsfluit, saxofoon, fagot, hobo, klarinet. De derde groep is het slagwerk: daaronder vallen onder andere trommels, bekkens en pauken. Het meest bekend is het drumstel. Windkracht 6 is bestemd voor leerlingen uit de groepen vier en vijf van de basisschool.
Het doel is om kinderen zelf muziek te laten maken zodat ze kunnen ervaren hoe leuk dat is. Spelen, luisteren, zingen en zelf muziek maken staat centraal tijdens de lessen.
Het project omvat achttien lessen en bestaat uit muziekbeleving, noten lezen en het bespelen van het klokkenspel. Een deel van de lessen wordt verdeeld in de thema's slagwerk, hout en koper. Tijdens de laatste les zullen muzikanten van Sophia's Lust langskomen met hun instrumenten. Het project wordt afgesloten met de Mega Muziekmanifestatie. Op deze avond laten de leerlingen, begeleid door het harmonieorkest, gezamenlijk van zich horen. Voor de kinderen die enthousiast zijn geworden en op muziekles willen, bestaat daarna de mogelijkheid om lessen te volgen bij het Segnocollectief.

Positief
Muziek maken is niet alleen leuk maar uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is bewezen dat muziek maken een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Door zelf muziek te maken worden kinderen slimmer en het analytisch denken wordt sterk verbeterd. Het gezamenlijk musiceren versterkt het groepsgevoel, evenals de sociale en emotionele vaardigheden. Bovendien leidt dit tot een positiever zelfbeeld. Kortom: muziek maakt slimmer en socialer. De opzet van het Windkracht 6 project is om kinderen in een vroeg stadium de liefde voor muziek mee te geven en wellicht aansluiting te vinden bij de Ruurlose muziekvereniging.

Opgave
De lessen worden vanaf 1 februari wekelijks gegeven door Rosanne Sprick op donderdagmiddag van 16.00 uur tot 16.45 uur in het Kulturhus in Ruurlo. Opgave kan bij Liezette Jansen: tel. 06 2312 0306 of stuur een e-mail naar: leerling@sophiaslust.nl. Kosten: honderd euro (inclusief lesboek en gebruik klokkenspel).

Reageer als eerste
Meer berichten