Sportievelingen gingen het koude water in. Foto: Marja Schulenberg
Sportievelingen gingen het koude water in. Foto: Marja Schulenberg

Bijna 300 sportievelingen duiken het water in

Algemeen

BORCULO - Op de eerste dag van het nieuwe jaar om 14.00 uur zijn er onder goede weersomstandigheden bijna 300 sportievelingen het water ingegaan van de Hambroekplas in Borculo, als deelnemers aan de traditionele nieuwjaarsduik in Borculo.

De Stichting voor Cultuur, Sport en Spel heeft deze nieuwjaarsduik nu al voor de 14e keer georganiseerd, en met succes! Vanaf het bestaan van de gemeente Berkelland 'duiken' belangstellenden jaarlijks op 1 januari verfrissend het nieuwe jaar in. Helaas kon dit in 2009 en 2011 niet doorgaan vanwege een bevroren Hambroekplas. Gelukkig was het de andere jaren wel mogelijk, soms met veel kou, wind en/of sneeuw. Soms ook bij temperaturen boven de 10° C, zoals dit jaar.

Het is, naast een traditie en verfrissende start van het nieuwe jaar, ook een sociaal gebeuren, want velen kunnen elkaar al een gelukkig nieuwjaar toewensen voordat ze dit naderhand in familie-/vriendenkring gaan doen.
De nieuwjaarsduik is ook een internationaal gebeuren. Dit jaar deed er zelf een Mexicaan in Borculo mee.
Wat dat sociale gebeuren betreft: dit jaar stond de nieuwjaarsduik een beetje in het teken van anderen en vooral in het teken van Naomi Heijink uit Geesteren, die chronisch lijdt aan de ziekte van Lyme.
Zij kan behandeld worden, maar de kosten daarvan worden helaas niet vergoed door haar zorgverzekering. Daarom is er een actie gestart 'lopen voor Lyme'. Zie ook www.lopenvoorlyme.nl/team/beezzz/ Vandaag werd dit even aangepast naar 'duiken of zwemmen voor Lyme' want de vrije gift die deelnemers aan de Stichting voor Cultuur, Sport en Spel gedoneerd hebben wordt doorgesluisd naar de stichting lopen voor Lyme, om Naomi Heijink te kunnen helpen. Het gaat om een prachtig bedrag van € 153,15.
De organisatie wenst Naomi het allerbeste toe en gaat voor een goed, gezond en succesvol 2018.

Sportievelingen gingen het koude water in. Foto: Marja Schulenberg
Sportievelingen gingen het koude water in. Foto:Marja Schulenberg

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo