Boerengolf in de sneeuw. Foto: PR
Boerengolf in de sneeuw. Foto: PR

Wintercompetitie Boerengolf

Algemeen

GEESTEREN - Sinds enige jaren wordt er in de Achterhoek een Boerengolf Competitie gehouden waaraan zo'n 25 teams van elk 3 of 4 personen meedoen. Deze competitie wordt gehouden vanaf april tot en met september. In oktober wordt het Open Nederlands Kampioenschap gehouden. Vanaf januari start een extra wintercompetitie die openstaat voor een iedereen die Boerengolf wil spelen.

Deze competitie bestaat uit drie rondes in januari, februari en maart en wordt gespeeld bij De Melktap in Geesteren, Irrgarten in Zwillbrock (D) en Kaasboerderij Weenink in Lievelde. Een flink deel van de reguliere deelnemers heeft zich al opgegeven. Dit is een mooie gelegenheid om Boerengolf nader te leren kennen en eventueel ook na de wintercompetitie in enige vorm te blijven spelen.

Men hoeft geen ervaring te hebben. Voor materialen zoals de Boerengolf club en bal wordt gezorgd. De eerste speeldag is op zondag 14 januari bij de De Melktap in Geesteren. De tweede speeldag op zondag 25 februari is bij Irrgarten, Zwillbrock (Duitsland) en op zondag 18 maart is de derde ronde bij Kaasboerderij Weenink te Lievelde.

De wedstrijden starten om 10.00 uur. Een paar dagen voor de wedstrijddag wordt aan de deelnemers de indeling en exacte starttijd per mail doorgegeven. Aanmelden kan via: info@boerengolf.nl voor 7 januari. Het inschrijfgeld bedraagt: 25 euro per team en voor individuele deelname betaalt men 10 euro. Men dient het inschrijfgeld te voldoen op de eerste speeldag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo