Winnaar Frtis Wissink versloeg in de finale Max van de Kerkhof. Foto: Jan Hendriksen.
Winnaar Frtis Wissink versloeg in de finale Max van de Kerkhof. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Frits Wissink winnaar biljartkampioenschap van Ruurlo 2017

Algemeen

RUURLO – Frits Wissink is winnaar geworden van het Biljartkampioenschap van Ruurlo 2017. In de finale versloeg Wissink op zaterdag 23 december in zaal De Tapperij Max van de Kerkhof. Derde werd Jack Vermuë.

Traditiegetrouw werd in de maand december het biljartkampioenschap libre van Ruurlo gespeeld. Zelfs daarvoor: want de eerste wedstrijden om het kampioenschap werden op maandag 27 november gespeeld. Dit met een recordaantal van zeventig deelnemers. Voor het eerst was er ook een vrouwelijke deelnemer aan het toernooi; te weten Marga Heutinck (als oud Ruurlose Marga Kasteel) uit Eibergen.

De voorronden werden in de eerste twee speelweken gespeeld bij De Tapperij, De Noaber, De Keizerskroon en 't Haantje. In de derde speelweek werden de tussen ronden in vijf poules van zes deelnemers gespeeld. Hiervan plaatsten zich de eerste drie en de beste vierde voor de finales. Deze werden op 19, 21, 22 en 23 december op vier speeltafels bij De Tapperij gespeeld. Na de poulewedstrijden plaatsten zich de beste vier spelers van beide poules voor de kruisfinales. In deze poulefase moest Hans Kox na vier wedstrijden helaas afhaken met rugklachten. Zijn plaats werd tussentijds ingenomen door Henk Hagen. Voor de kruisfinales plaatsten zich in poule A Henk Hagen, Jack Vermuë, Max van de Kerkhof en Gertie Coerman en in poule B Frits Wissink, Martin Voskamp Jan Lusink en Gerrit Strijker. Na zeer spannende kwartfinales plaatsten zich Frits Wissink, Max van de Kerkhof, Jack Vermuë en Henk Hagen voor de halve finales. De eerste halve finale ging tussen Frits Wissink en Jack Vermuë en werd een ware kraker, waarin het er lange tijd naar uitzag dat Jack Vermuë aan het langste eind zou trekken. Maar Frits Wissink kwam sterk terug en won de wedstrijd alsnog met een miniem verschil. De andere halve finale ging tussen Max van de Kerkhof en Henk Hagen. Henk Hagen leek aan het langste eind te trekken maar Max van de Kerkhof wist in de eindfase de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Aansluitend werden de finales gespeeld. In de strijd om de derde en vierde plaats wist Jack Vermuë te winnen van Henk Hagen. Hierdoor legde hij beslag op de derde plaats en werd Henk Hagen vierde. De finalestrijd onder toeziend oog van talloze biljartliefhebbers ging tussen Frits Wissink en Max van de Kerkhof. Evenals in de halve finales was dit ook een zeer spannende wedstrijd die alle kanten op kon. Maar net als in de halve finale wist Frits Wissink in de eindfase de wedstrijd uit het vuur te slepen en liet hij Max van de Kerkhof achter zich.

Volgend jaar
Direct na de finale vond de prijsuitreiking plaats waarbij Frits Berendsen namens de organisatie alle sponsoren die hun medewerking verleenden bedankten voor hun medewerking evenals de tellers en de schrijvers. Frits Berendsen benadrukte dat zonder sponsoren een dergelijk kampioenschap niet mogelijk is. Ook gaf hij aan dat eind dit jaar bij het eerste lustrum het toernooi waarschijnlijk in zijn geheel bij De Tapperij zal worden afgewerkt. "We zijn bezig om te bekijken of dit haalbaar is", aldus Frits Berendsen. Hierna werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars. Berendsen sprak de wens uit dat iedereen volgend jaar weer van de partij is.

Verloting
Hierna gaf hij het woord aan Bennie Spekschoor die evenals vorige jaren de verloting had georganiseerd. De trekking van de verloting werd verricht door Lauren Bosman. De hoofdprijs een waardebon van vijfhonderd euro, gesponsord door Servicepartner Altena uit Ruurlo werd gewonnen door Bennie Spekschoor uit Ruurlo. De prijzen van de volgende lotnummers 163. 236. 417. 434. 441 zijn nog niet afgehaald. Deze prijzen zijn nog af te halen tot 31 januari bij B. Spekschoor, tel 0573-451776 of 06-2821478.

Eindstand
Eindstand biljartkampioenschap Ruurlo 2017: 1. Frits Wissink; 2. Max van de Kerkhof; 3 Jack Vermuë. 4. Henk Hagen/Hans Kox; 5 Gerrit Strijker; 6. Jan Lusink; 7. Martin Voskamp; 8. Gertie Coerman.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo