Nieuwe coördinator Voedselbank Ruurlo

Jeanette van der Heij krijgt de bloemen van René Bartelink. Foto: Eigen foto
Jeanette van der Heij krijgt de bloemen van René Bartelink. Foto: Eigen foto

RUURLO - Jeannette van der Heij draagt het coördinatorschap van de activiteiten van het uitgiftepunt van de de Voedselbank Ruurlo met ingang van 1 januari 2018 over aan René Bartelink. Jeannette blijft een actieve bijdrage leveren als vrijwilligster van het uitgiftepunt Voedselbank Ruurlo. Met dank voor haar inzet als coördinator heeft Jeannette een boeket in ontvangst genomen van haar opvolger.

Het gebeurt regelmatig dat mensen vragen wat doet de voedselbank dan in Ruurlo? Het werk van de Voedselbank Ruurlo is vaak onzichtbaar. Dat is ook precies de bedoeling. De mensen die een beroep doen op de voedselbank blijven zo veel mogelijk anoniem. In iets mindere mate geldt dat ook voor de vrijwilligers die ervoor zorgen dat iedere week weer pakketten met voedsel klaar staan voor wie dat hard nodig hebben. Dat wil niet zeggen dat er niet veel gebeurt achter de schermen. Elke vrijdag worden door de vrijwilligers de voedselpakketten klaargemaakt.

Om dit alles in goede banen te leiden heeft Jeannette er voor gezorgd dat er voldoende vrijwilligers beschikbaar waren. Zij was ook het aanspreekpunt voor onder meer de gemeente Berkelland en voor de Voedselbank Oost-Achterhoek in Lichtenvoorde, het centrale distributiepunt van de Voedselbank in de regio. Vanuit het centrale magazijn in Lichtenvoorde worden de twaalf lokale uitgiftepunten, dus ook Ruurlo, bevoorraad. Het aantal gezinnen dat in Ruurlo gebruik maakt van de Voedselbank varieert. Er komen mensen bij en gelukkig zijn er ook steeds weer mensen die de voedselbank niet meer nodig hebben.

Voedselbanken Nederland heeft als kernwaarde klanten gezonde voeding te geven, uitgaand van de schijf van vijf. De voedselbank is echter afhankelijk van wat zij krijgen. "We zijn blij met allerlei soorten eten, maar hebben een ideale boodschappenlijst als het lang houdbare producten betreft. De Vrije Universiteit in Amsterdam gaf ons advies bij het samenstellen van deze verlanglijst: pasta, rijst, aardappelpuree, koffie of thee (geen cups of pads), soep in blik, droge pastasauzen, groenten en fruit in blik, vlees of vis in blik, houdbaar broodbeleg, houdbare melkproducten en boter, drinken (geen alcohol of alcoholvrij), koek en lekkers, tandpasta, wasmiddel, shampoo, doucheschuim, etc", legt een woordvoerder uit.

Op een aantal adressen in Ruurlo staan kisten waarin particulieren de verpakte artikelen voor de voedselbank kunnen plaatsen. Deze adressen in Ruurlo zijn: op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur in de hal van de Sprankel, de Rooms Katholieke-kerk als er een kerkdienst is, onder de carport van de familie Hochsteger, Joostenkamp 2 en onder de carport van de familie Huisman, Margrietlaan 9.

Voor vragen over de activiteiten van de Voedselbank Ruurlo kan men mailen of bellen naar: uitgiftepuntvoedselbank.ruurlo@gmail.com of tel. 0573-462065.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden