De loopgroep van Sp Haarlo. Foto: Ruud Grooters
De loopgroep van Sp Haarlo. Foto: Ruud Grooters

Haarlo-op Nieuwjaarsloop

Algemeen

HAARLO - De loopgroep van Sp Haarlo houdt op 13 januari de Haarlo-op Nieuwjaarsloop. Deze loop is voor het eerst in mei 2015 gehouden en was een succes. Deze wedstrijd stond toen in het teken van het 50-jarig bestaan van de voetbalvereniging. Daarna is de loopgroep gevraagd om de organisatie verder op zich te nemen. In overleg is besloten om de loop te houden in januari waar ook de nieuwjaarsloop op de kalender stond. Hier deden grotendeels alleen de leden van Sp Haarlo.

De loopgroep heeft getracht om voor iedere loper een afstand uit te zetten. De parcoursen van de Haarlo-op van 2015 zijn iets aangepast maar nog steeds lopen de deelnemers op de mooiste plekken van Haarlo. De route van 4 km is grotendeels verhard en men loopt een deel langs de Berkel om te finishen op het sportpark. De route van 8 km is deels verhard en bestaat deels uit bospaden. Op deze afstand komt men ook door het mooie Wolinkbos. De route van 14,3 km heeft alles in zich, fietspaden, zandpaden, bospaadjes, langs houtwallen en kanaaltjes. Voor wie is gefinisht staat er een energiedrankje klaar met een stuk fruit.
Het is mogelijk om ter plekke in te schrijven voor deelname van 11.45 uur tot 12. 45 uur. De start is om 13.00 uur op het sportpark van Sp Haarlo. Inschrijfgeld is 5 euro. Bij het inleveren van het startnummer ontvangt men een consumptiemunt die in de kantine kan worden besteed. Ook is er de gelegenheid om na afloop een te douchen. Meer informatie staat op de site van Sp Haarlo: www.sphaarlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo