De Zieuwentse zangeres Suzan Stortelder en de Harreveldse gitarist Freek Rikkerink. Foto: PR.
De Zieuwentse zangeres Suzan Stortelder en de Harreveldse gitarist Freek Rikkerink. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Suzan & Freek wederom op Reurpop

Algemeen

RUURLO – De Zieuwentse zangeres Suzan Stortelder en de Harreveldse gitarist Freek Rikkerink vormen samen het muzikale duo Suzan & Freek. Het duo trad op in voorprogramma's van Milow en Walk Off The Earth, het Sziget festival in Boedapest en RTL Late Night. Op vrijdag 8 juni staan ze op het Ruurlose muziek-, theater- en spektakelfestival Reurpop in Ruurlo.

Suzan Stortelder en Freek Rikkerink, beter bekend als het duo Suzan en Freek, stonden afgelopen dinsdag voor Kerst nog in het Glazen huis van 3FM Serious Request. Met een Kerstmedley en 'Altijd wel iemand' ontving het duo veel positieve reacties. "Vroeger maakte je plannen van hoe komen we daar. Dat we nu gemaild werden of we wilden komen is natuurlijk heel vet." aldus Suzan en Freek. De afgelopen jaren hebben ze flink aan de weg getimmerd om te komen waar ze nu zijn. Optreden deden ze al een tijd, maar nadat hun cover 'With You' van Matt Simons in 2013 op YouTube geplaatst werd, ging het snel met Suzan & Freek.

Het duo trad op in voorprogramma's van Milow en Walk Off The Earth, het Sziget festival in Boedapest en RTL Late Night. Wat volgde is een volledig uitverkochte clubtour, die vorige week is afgetrapt in Paradiso Amsterdam. Voor februari en maart 2018 staan zelfs tien nieuwe clubshows gepland. Hun cover 'Don't Let Me Down'van de Chainsmokers is meer dan een miljoen keer bekeken, en ontdekt door niemand minder dan de Chainsmokers zelf. Ook hebben ze filmpjes gemaakt met Maan, Matt Simons en Paskal Jakobsen (Bløf). Al met al een artiest die je niet mag missen tijdens Reurpop

Reurpop is een driedaags festival in Ruurlo. Dit jaar vindt het festival plaats op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juni. Tijdens de oprichting in 2007 stelde de organisatie zich een aantal doelstellingen. Doelstellingen waar het festival aan moest voldoen. Deze doelstellingen waren: gezelligheid, diversiteit, saamhorigheid, originaliteit, laagdrempeligheid en kwaliteit. Tot op de dag van vandaag zijn dit nog steeds de belangrijkste doelstellingen. In het eerste jaar lag de focus voornamelijk op muziek. Tegenwoordig is daar theater en spektakel aan toegevoegd. Enkele bekende artiesten die het festival de afgelopen jaren hebben opgeluisterd zijn: Miss Montreal, Gerard Ekdom, Kensington en Jett Rebel. Het festival wordt mogelijk gemaakt door ruim 450 vrijwilligers en ruim 250 sponsoren. Zonder deze vrijwilligers en sponsoren is het niet mogelijk om het Reurpopfestival te organiseren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo