Het kampioenschap betekent voor de meiden promotie van de tweede klasse naar de eerste klasse. Foto: PR.
Het kampioenschap betekent voor de meiden promotie van de tweede klasse naar de eerste klasse. Foto: PR. (Foto: Jan Hendriksen)

Tornax meiden B1 overtuigend kampioen

RUURLO – De meiden van de Ruurlose volleybalvereniging Tornax MB1 zijn kampioen geworden in de eerste competitiehelft van dit seizoen. De meiden, Lois Moezelaar, Lynn Giesen, Lize Lenderink, Anna Zieverink, Fleur Tetteroo, Beau Maatkamp, Vera Reijerink, Babet Roekevisch hebben onder leiding van hun coach Henri Geerdink alle wedstrijden gewonnen. Dit kampioenschap betekent promotie van de tweede klasse naar de eerste klasse.

In hun nieuwe door Sturris Loonwerk gesponsorde tenue hebben de meiden wedstrijden gespeeld tegen teams uit Wehl, Hengelo (G), Borculo, Eibergen en Varsseveld, waarbij de uitwedstrijd tegen DVO MB1 uit Hengelo de meest spannende was. Na tweemaal een achterstand in sets te hebben weggewerkt, moesten de meiden in de vijfde set eerst een achterstand van 8-1 wegwerken om vervolgens met 15-17 en dus met 2-3 te winnen. In de thuiswedstrijd tegen dit team, de nummer twee in de poule, was vermeldenswaardig dat in de eerste set bij de stand 4-3 voor Tornax, Lois Moezelaar aan opslag kwam en dat het team deze set met 25-3 heeft gewonnen. De meiden hebben op de woensdagavond hun vaste trainingsavond in sporthal 't Rikkenhage en op de maandag trainen ze allen bij een hoger team mee. Behalve dat de meiden goed volleyballen, zijn ze ook actief binnen de vereniging als scheidsrechter of teller bij jeugdwedstrijden, of als assistent trainer bij de mini afdeling van Tornax. Ook gaan ze helpen als scheidsrechter of teller bij het Berkelland schoolvolleybaltoernooi dat 5 januari 2018 in de sporthal in Borculo gehouden wordt. Daarnaast dragen de meiden hun steentje bij aan de jaarlijkse worstenactie (op 17 februari 2018). Naast de zaalvolleybalcompetitie beachvolleyballen de meeste meiden in de zomerdag op het beachvolleybalveld bij het zwembad De Meene in Ruurlo.

Ambitie
De ambitie voor de tweede competitiehelft is om zo hoog mogelijk te eindigen en daarnaast veel te leren van het spelen tegen betere tegenstanders. De thuiswedstrijden spelen ze op de zaterdag om 12.00 uur in de sporthal 't Rikkenhage in Ruurlo. De tribune zal dan wederom goed bezet zijn met de vaste supporters, ouders, grootouders, broers, zussen en andere supporters die reeds ontdekt hebben dat deze meidengroep erg leuk kan volleyballen.

Meer berichten