Meer dan 200 internationale kunstwerken te zien in Haaksbergen

BORCULO/HAAKSBERGEN – Tot eind januari 2018 is er een uitzonderlijke grootse tentoonstelling te zien bij Galerie Te Lintelo aan de Spoorstraat in Haaksbergen. Zes internationaal bekende kunstenaars zijn uitgenodigd om gezamenlijk meer dan 200 kunstwerken te exposeren. De tentoonstelling Schilderen met Licht brengt daarmee op ongekend grote schaal de top van de internationale glaskunst bij elkaar. Ook zijn levensgrote schilderkunstwerken van George Struikelblok te bezichtigen - één van Suriname's bekendste beeldend kunstenaars.

Atelier-Galerie Annemiek Punt heeft in samenwerking met Galerie Te Lintelo zes bekende kunstenaars voor deelname geselecteerd, want naast de kunstwerken van George Struikelblok en Annemiek Punt zijn glaskunstwerken van John Burton, Mari Mészàros, Rachel Daeng Ngalle en Willem van Oijen te zien. Zij maken onmiskenbaar unieke kunstwerken, maar de tentoonstelling is juist betiteld naar hun grote overeenkomst: zij schilderen met licht. Door middel van een dynamische speling tussen glas en licht, en kleuren die van het doek spatten; licht speelt bij al hun kunstwerken een grote rol.

De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat deze museale tentoonstelling kunst en cultuur in Overijssel meer onder de aandacht brengt. Een eerdere samenwerking tussen beide galerieën bleek een flinke trekpleister voor de regio. Annemiek Punt: "Drie jaar geleden hebben we ook samen met Galerie Te Lintelo een tentoonstelling georganiseerd. Toen hebben we maar liefst 10.000 bezoekers mogen ontvangen. En de tentoonstelling Schilderen met Licht belooft nóg grootser te worden."

Tot en met 28 januari is de expositie te bezoeken bij Galerie Te Lintelo in Haaksbergen. Openingstijden : vrijdag tot en met zondag 13.00 tot 17.00 uur. Hier is tevens de film Beeldend Licht te bezichtigen, over het leven en werk van de Borculose kunstenares Annemiek Punt.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>