Diny Schreuder leest een kerstverhaal. Foto: PR
Diny Schreuder leest een kerstverhaal. Foto: PR

Midwintermiddag en wandeling op Lebbenbrugge

BORCULO - In en om het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo wordt op zondag 17 december van 13.00 tot 16.30 uur een midwintermiddag en om 11.00 uur een wandeling (ca 6 km) gehouden. Deelname aan de wandeling kost 3,50 euro inclusief koffie en pillewegge.

In de keuken vertelt Diny Schreuder midwinterverhalen, er wordt vlas gesponnen en geweven. Als er sneeuw ligt, kan er met Jan Bats en zijn paard (tegen een kleine vergoeding) een tochtje worden gemaakt met de arreslee. Mocht er geen sneeuw zijn en het redelijk weer is, gaat het tochtje per tentwagen.

Bezitters van een midwinterhoorn kunnen hun instrument meebrengen en hun klanken boven de oude waterput ten gehore brengen. Ook is er een demonstratie van het maken van een midwinterhoorn. Er komt een groep midwinterhoornblazers uit Ruurlo.

In de oude schuur speelt een fagot-ensemble.
Er worden oliebollen en nieuwjaarsrolletjes gebakken en in de houtgestookte bakoven op het terrein van De Lebbenbrugge worden kerststollen gebakken.

Belangstellenden kunnen zien hoe kerstkaarten worden gemaakt. Deze kaarten zijn ook te koop evenals kerststukjes, vogeltaarten en potjes Lebbenbruggehoning.

Samen met vuurkorven, waxinelichtjes, een glaasje Glühwein, een bord snert met roggebrood met spek of een beker chocolademelk zijn er dus genoeg ingrediënten om een fijne middag te beleven.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>