Achterhoekse klootschieters actief in Championstour straat

RUURLO – Het was koud en mistig maar zaterdagmorgen 2 december stonden de top klootschieters uit Nederland al vroeg klaar voor de eerste Championstour wedstrijddag onderdeel straat. De locatie was de iets bochtige en mooie Beukenlaan in Baak. Tijdens twee omlopen van duizend meter wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten op huis aan gaat.

De eerste wedstrijddag liet mooie resultaten zien voor klootschieters uit de regio. Bij de mannen zijn een drietal klootschieters uit de Achterhoek vertegenwoordigd. Jurgen te Brake van KV Zwolle, Michael Roerdink van KV Eibergen en de van de jeugd overgekomen Patrick Zieverink van 't Broek uit Ruurlo. Jurgen te Brake die in de eerste wedstrijd met negen schoten en 62 meter als vierde eindigde verging het in de tweede wedstrijd minder en eindigde toen als vijftiende met elf schoten. Michael Roerdink begon goed en eindigde met veertien meter minder dan Jurgen als vijfde in de eerste wedstrijdronde. De tweede wedstrijd was iets minder en met tien schoten en 98 meter werd hij tiende. Patrick Zieverink begon de eerste wedstrijd goed. Enkele mindere schoten en een matig laatste schot voorkwam een topklassering. Met negen schoten en 27 meter eindigde hij op een achtste plaats. De tweede wedstrijd begon erg slecht maar door de opvolgende schoten goed te plaatsen wist hij het verloren gegane terrein in te halen. Met twee fantastische schoten (van elk tweehonderd meter) op het eind wist hij met acht schoten en 44 meter te finishen. Dit bleek goed voor een prachtige derde plaats.

Bij de dames waren Marleen Hoffmann van K.V. 't Broek (Ruurlo) en Veronie Aalderink van KV Zwolle (Groenlo) vertegenwoordigd. Veronie Aalderink eindigde in beide omlopen op een zevende plaats met twaalf schoten. Marleen Hofffmann werd in de eerste wedstrijd achtste met dertien schoten maar wist in de tweede wedstrijd met elf schoten en acht meter een zeer nette vierde plaats te halen.

Bij de jongens is Gido Beumer van Klein Dochteren de Achterhoekse vertegenwoordiger. Gido deed het goed met een tweede plaats (tien schoten en 89 meter) en een derde plaats (elf schoten en 84 meter).

Suzan Zieverink van KV 't Broek was goed op dreef bij de meisjes. De zestienjarige Ruurlose behaalde in de eerste omloop een eerste plaats met tien schoten en 22 meter en wist ook de tweede wedstrijd winnend af te sluiten met elf schoten en 78 meter. Uitslagen waar menig dame moeite mee had. De tweede wedstrijddag is op 16 december in EDKV Fort (Drenthe).

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>