Wat doet u met de levensmiddelen in uw kerstpakket? De diakenen van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem en de Voedselbank hebben er een heel goede bestemming voor. Foto: PR.
Wat doet u met de levensmiddelen in uw kerstpakket? De diakenen van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem en de Voedselbank hebben er een heel goede bestemming voor. Foto: PR. (Foto: Jan Hendriksen)

Diaconie verzamelt levensmiddelen uit kerstpakketten

RUURLO – In december krijgen veel mensen van hun werkgever of van een bedrijf waar men zaken mee doet een fraai pakket met (lekkere) verrassingen. Houd je dat zelf of geef je het weg aan iemand voor wie zo'n pakket geen luxe is, maar een unieke kans om ook eens iets bijzonders op tafel te zetten? Die vraag stelt de diaconie van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem aan alle ontvangers van een kerstpakket.

Roland Meurs, voorzitter van de diaconie, zegt daarover: "Het is altijd leuk om een kerstpakket te ontvangen van je werkgever of van een goede (zaken)relatie. Wat zit er deze keer weer in? We weten echter ook dat veel kerstpakketten elk jaar bij dezelfde mensen terecht komen en vaak bij iemand die de inhoud van dat pakket financieel gezien niet echt nodig heeft. Er zijn in onze directe omgeving helaas ook mensen bij wie zo'n pakket heel erg welkom is omdat zij wél elke euro twee keer moeten omdraaien voordat ze hem kunnen uitgeven."

Voedselbank
"Daarom doet de diaconie een beroep op de ontvangers van een kerstpakket om de houdbare levensmiddelen uit hun pakket af te staan. De Voedselbank zorgt er dan voor, dat deze producten terecht komen bij wie ze het hardst nodig hebben. Er zijn ook veel mensen in Ruurlo en omgeving die bij supermarkt Plus Kogelman de zegeltjes sparen die recht geven op een voedselpakket ter waarde van vijftig euro. Ik neem aan, dat iedereen begrijpt, dat ook producten uit die dozen heel erg welkom zijn", aldus Meurs.

Inleveren
Wie besluit (een deel van) zijn kerstpakket beschikbaar te stellen aan de diaconie kan daarvoor terecht in de Dorpskerk op oudejaarsmiddag 31 december tussen 14.00 en 16.30 uur. Die middag zijn er meerdere activiteiten in de kerk. Dan worden de tekeningen van de plannen voor een ingrijpende herinrichting van de Dorpskerk gepresenteerd. Natuurlijk zijn er dan ook oliebollen en appelflappen. Op zaterdag 13 januari is er nog een keer gelegenheid om levensmiddelen bij de diaconie in te leveren tussen 10.00 en 11.00 uur in gemeentecentrum De Sprankel aan de Domineesweg 12 in Ruurlo.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>