Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten werden in Ruurlo feestelijk door de kinderen onthaald op het station. Foto: Jan Hendriksen.
Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten werden in Ruurlo feestelijk door de kinderen onthaald op het station. Foto: Jan Hendriksen.

Sinterklaas is weer in het land

Algemeen

RUURLO – De intocht van Sinterklaas verliep ook dit jaar in Ruurlo weer vlekkeloos. De goedheiligman kwam zondagmiddag op uitnodiging van de Ruurlose Ondernemers Vereniging (ROV).

Door Jan Hendriksen

De intocht was groots en feestelijk. Hij kwam aan op het station in Ruurlo waar honderden kinderen hem al zingend onthaalden. Luid toeterend arriveerde de trein met daarin de Sint en een tientallen Pieten vanuit Vorden in Ruurlo en zette hij om 13.20 uur 'voet aan wal' in Ruurlo. Vanaf het station richting het podium nam de Sint alle tijd om even met tientallen kinderen een kort praatje te maken. Talloze kinderen hadden een mooie kleurentekening voor Sinterklaas gemaakt en sommigen waren als Sinterklaas en Piet verkleed. Het was voorzitter Henrike Lobbes van de ROV en wethouder Joke Pot van de gemeente Berkelland die Sinterklaas en zijn zwarte Pieten officieel welkom heette in Ruurlo.

De muzikanten van de Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust zorgden voor de muzikale begeleiding van de verschillende Sinterklaas liedjes die de kinderen uit volle borst zongen. De muzikanten gingen voorop in de stoet toen de Sint naar het centrum van het dorp trok. Dit jaar ging de kindervriend in een cabriolet richting het centrum. De pieten namen spontaan plaats in de More-Express van de ROV. De dienstdoende chauffeur Henk Viscaal zorgde voor een vlekkeloos vervoer. Bij De Keizerskroon onthaalden de kinderen de Sint al zingend en mochten ze hem alerlei vragen stellen. De Sinterklaas computer hielp hem daarmee. Na afloop ontvingen alle kinderen een traktatie van de ROV.

Meer foto's zijn te vinden op www.achterhoekfoto.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant