Zowel het kleine en grote jeugdorkest trad onder leiding van Mark ten Breul op. Foto: Jan Hendriksen.
Zowel het kleine en grote jeugdorkest trad onder leiding van Mark ten Breul op. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: Jan Hendriksen)

Britse sfeer tijdens 'Sophia's Lust Goes Britain'

RUURLO – "Het kan nog net. De Brexit zit eraan te komen. Groot-Brittannië zal uit de Europese Unie treden. Daarom hebben we dit jaar als thema voor ons Najaarsconcert 'Sophia's Lust Goes Britain' gekozen", zo verklaarde voorzitter Johan Lievestro van de Ruurlose muziekvereniging toen hij zaterdagavond het publiek in de grote zaal van 't Kulturhus welkom heette. En het moet gezegd worden. De muzikanten hadden voor een echte 'Britain' sfeer gezorgd. Engelse wachters hielden toezicht, de Britse vlag en vlaggetjes sierden de zaal en in de pauze kon men de Engelse 'ponden' inleveren voor een kop koffie of drankje. Bovendien trakteerden de muzikanten het publiek en zichzelf op feestelijk versierde cupcakes. Maar bovenal: alle muziekstukken waren van 'Britse' origine.

Door Jan Hendriksen

Het harmonieorkest opende het concert onder leiding van dirigent Mark ten Breul met het nummer 'Robin Hood Soundtrack Highlights', gevolgd door 'Harry at Hogwarts', met twee nummers afkomstig uit Harry Potter en de Vuurbeker. Vervolgens was het de beurt aan de slagwerkgroep onder leiding van instructeur Jan Kreunen, die sinds begin dit jaar uit zowel slagwerkers van muziekvereniging Volharding uit Borculo als van Sophia's Lust bestaat. Het openingsnummer 'Van Slag naar Slag' bevatte een combinatie van traditionele slagwerkinstrumenten zoals de snaredrum, de field-drum en daarnaast djembé en samba instrumenten zoals de surdo. Deze laatste verving de traditionele bass-drum en daardoor ontstond er een hele andere klank. De slagwerkers vervolgden hun optreden met het nummer 'Stacked Tune', dat gebaseerd was op het nummer 'War' van de bekende Engelse popgroep 'Frankie Goes to Hollywood'. Aansluitend trad het kleine en grote jeugdorkest onder leiding van Mark ten Breul op. Beide groepen hadden de afgelopen weken hard gerepeteerd voor het concert en dat was zeker te horen tijdens de nummers 'Journey Trough the Desert' en 'Don't Worry, Be Happy'. Het harmonieorkest sloot voor de pauze het concert af met de nummers 'Blackwater, een arrangement van Fergal Caroll, en 'Don't Stop Me Now' van Queen. Na de pauze was het de beurt aan de oudere leden van het jeugdorkest met een tweetal werken: 'Great Escape' en Where There's Muck'. Aansluitend schoof het harmonieorkest in bij de jeugdleden met onder meer de nummers 'Call of the Clans', waarin het publiek werd meegenomen naar de Schotse Hooglanden en 'Chariots of Fire', dat onder andere te horen was tijdens de openingsceremonie bij de Olympische Spelen in 2012 in Londen. Daarna was het weer de beurt aan de slagwerkers met onder meer 'Fortaleza' en 'Haka Energy'. Het concert werd door het harmonieorkest afgesloten met de nummers 'James Bond 007' en 'Pomp and Circumstance'. 'Don't Stop Me Now' van Freddie Mercury vormde een waardige toegift. Nathalie Wensink verzorgde tijdens het concert de presentatie.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>