Vogelkwekers bestuderen de catelogus en de vogels tijdens de gezamenlijke tentoonstelling van vogelverenigingen uit Vorden en Ruurlo. Foto: PR.
Vogelkwekers bestuderen de catelogus en de vogels tijdens de gezamenlijke tentoonstelling van vogelverenigingen uit Vorden en Ruurlo. Foto: PR. (Foto: Jan Hendriksen)

Ruurloër Bas Reukers winnaar vogelshow in Vorden

Ruurloër Bas Reukers winnaar vogelshow in Vorden

VORDEN/RUURLO – Bas Reukers uit Ruurlo mag zich een jaar lang beste vogelkweker van Vorden en Ruurlo noemen. Hij won afgelopen weekend tijdens de gezamenlijke onderlinge vogelshow van De Vogelvriend Vorden en Vogelvereniging Ruurlo en Omstreken het algemeen kampioenschap. Bas Reukers bleef met 371 punten Geert Jansen uit Steenderen en Bennie Horsting uit Vorden met een punt voor.

Het algemeen kampioenschap werd 'gespeeld' in de Soos in het Kulturhus in Vorden waar 26 vogelkwekers hun beste 272 vogels hadden ingestuurd. Bas Reukers bleek zowel de mooiste kleurgrasparkiet als de beste Agapornide te hebben. Beide vogels kregen van de keurmeesters 94 punten. Alleen de geelbuikrosella van Hein Blikman uit Ruurlo wist in de categorie grote parkieten tot een nog hogere score te komen van 95 punten. Omdat het algemeen kampioenschap gespeeld wordt over de vier beste vogels per inzender, haalde Hein Blikman het podium net niet. Geert Jansen won met een zwartrood intensieve vogel in de categorie kleurkanaries met 94 punten. Bennie Horsting deed dat in de categorie Europese cultuurvogels met een Barmsijs klein donker factorig met 93 punten. De overige hoofdgroep kampioenen waren Gerard Groot Roessink uit Ruurlo met de beste postuurkanarie en Kees Bink uit Warnsveld met de beste standaard grasparkiet.

Bijzonder

Een bijzondere inzending was er van Willem Peters uit Vorden met een stel Nandayparkieten. Het was pas de tweede keer in de geschiedenis van De Vogelvriend Vorden dat deze vogels te zien waren. Peters won er een tweede prijs mee. De echte primeur ging naar Bennie Horsting. Hij experimenteerde de afgelopen drie jaar met een nieuwe kleur binnen de categorie kleurkanaries: Isabelopaal geel mozaïek type 1. Een bijna witte kanarie die alleen een zeer lichtbruine bestreping mag laten zien en op een paar andere plekjes wat puntjes geel. Deze kleurslag is enkele jaren geleden toegelaten tot de wedstrijden, maar het kweken bleek ook voor de zeer ervaren Horsting lastiger dan gedacht. Hij behaalde er een derde prijs mee, wat ook aangeeft dat er nog wat verbetering mogelijk is.

Financieren

Voorzitter Kees Bink van De Vogelvriend Vorden zette tijdens de opening van de tentoonstelling Evert van der Wal uit Wijhe even in het zonnetje. Als penningmeester zorgde Van der Wal ervoor dat er veel sponsorgelden binnen kwamen om de tentoonstelling te kunnen financieren.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>