Drie kookclubs van HCR In de Groene Jager hadden flink hun best gedaan en serveerden zalm-, wild- en kip gerechten. Foto: Jan Hendriksen.
Drie kookclubs van HCR In de Groene Jager hadden flink hun best gedaan en serveerden zalm-, wild- en kip gerechten. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: Jan Hendriksen)

Bezoekers genieten van gerechten en dranken op Barchemse Preuverieje

BARCHEM – Ook de vierde editie van de Barchemse Preuverieje, afgelopen weekend, werd goed bezocht. Op het Dorpsplein stonden in een grote cirkel twaalf kramen opgesteld met in het midden gezellige zitjes, statafels en vuurkorven. De veertien deelnemende bedrijven, verenigingen en particulieren hadden hun kraam prachtig ingericht en serveerden bijzondere gerechtjes en drankjes die ter plekke werden bereid.

De sparribes van Attent waren al heel snel uitverkocht. De Vrouwen van Nu bakten nieuwjaarsrolletjes en knieperkes. Bij Bakker Jansen konden zowel hartige als zoete snacks worden geproefd; het Dorpshuis schonk speciale bieren en bij Eethuis de Kalenberg serveerde men lekker pittige gehaktballetjes en erwtensoep. Drie kookclubs van HCR In de Groene Jager hadden flink hun best gedaan en serveerden zalm-, wild- en kipgerechten. Zelfs de sambal was zelfgemaakt. Een goed glas wijn van het Wijnhuis ontbrak niet en bij Bonaparte was er overheerlijke mosterdsoep, wildstoof en hangop. Woodbrooke had gekozen voor wild-frituur met een kleine bierproeverij en Thea, Willem en Hugo Esselink schonken alcoholvrije glühappelsap met gevulde drie-in-de pan erbij. Kinderen konden bij Diny Bannink broodjes bakken boven het vuur en Annet, Jelke en Kyra Essink boden aardappelsoep en zoete lekkernijen aan.

Tenslotte was de Welfare nog aanwezig met lekker warme dassen, handschoenen en dergelijke.
De Preuverieje was gezellig druk: menigeen sprak al weer over een volgende editie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden