Traditionele Slipjacht Barchem

BARCHEM - Het jachtcomité Barchem houdt op woensdag 15 november de traditionele Slipjacht Barchem van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging uit Soestdijk. De Fieldmaster is Sjaak Bakker en Huntmaster Hester Klein Willink.

De deelnemers verzamelen zich rond 12.00 uur bij De Heksenlaak aan de Zwiepseweg. De opening van de jacht zal ongeveer om 12.30 uur plaatsvinden. De eerste run start rond 13.30 uur en de eindkill is rond 15.30 uur. De afstand van de Heksenlaak tot de start van de eerste run zal de gehele meute, zowel paarden als honden, stappend afleggen via de Zwiepseweg, het Witzand en de Enteldijk. De inzet van de eerste run is nabij de Enteldijk en gaat via de Borculoseweg, Muldersweg, Bosheurneweg, Haytinksdijk, Lenderiet en de Ruurloseweg, naar de eerste kill nabij de Doktersdijk. De tweede run start nabij de kruising Vrochterdijk/Woodbrookersweg/Flierdijk en gaat via de Enkweg, Looweg, Brinkerinkweg en vervolgens via de Barchemse Berg, de Zwiepseweg en de Soerinkweg naar de kill op het terrein van de landelijke rijvereniging en ponyclub Bergruiters/Barchruiters aan de Soerinkweg. De derde run start nabij de Witzand en gaat via de Rammelgoor, de Lindeboomsweg, de Hofmanssteeg en de Heest naar het verzamelpunt nabij Landgoed de Heest. Vervolgens gaat de gehele meute stappend naar de Wengerbrug aan de Wengersteeg. Hier wordt de run weer ingezet en gaat deze verder langs de Berkel, dwars over de Zwiepseweg nabij camping Harkink en wordt de route vervolgd door de Langense Enk en de Zwiepse Enk om via de Hessenweg met omliggende gronden naar de eind-kill te gaan nabij de boerderij Lindeboom aan de Zwiepseweg.

Het jachtcomité is zeer verheugd over de loyaliteit van de vele landeigenaren, zonder wiens toestemming een dergelijk evenement niet georganiseerd kan worden. De organisatie vraagt de mensen langs of in de buurt van de runs de honden en katten binnen te houden of aangelijnd te houden. Tevens een vriendelijk verzoek om paarden en pony's nabij de runs even op stal te zetten.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>