Een gedeelte van de 'cast' van Jong Gelre Ruurlo die de revue op de planken brengt. Foto: PR.
Een gedeelte van de 'cast' van Jong Gelre Ruurlo die de revue op de planken brengt. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

'Expeditie Bagger(man)!' drie maal op planken

Algemeen

RUURLO – Ze staan weer te trappelen van ongeduld. De jongens en meiden van de Ruurlose jongerenvereniging Jong Gelre Ruurlo. Ruim veertig leden zijn in de afgelopen weken namelijk druk in de weer geweest met de voorbereidingen op de jaarlijkse revue. Vrijdag 17 en zaterdag 18 november is het dan echt zover en kunnen de jongens en meiden 'los' en zal de revue 'Expeditie Bagger(man)! driemaal te zien zijn bij café-restaurant-zalen De Keizerskroon.

Door Jan Hendriksen

Ook dit jaar komt de zang, dans, film en toneelscènes weer samen in een zelfgeschreven en geproduceerde revue van de gezellige en enthousiaste Ruurlose jongerenvereniging. De revue Expeditie Bagger(man)! is geschreven door Merijn Weenk en Gwen Meerbeek. Het Ruurlose tweetal was vorig jaar voor het eerst verantwoordelijk voor de teksten. Beide twintigjarige Ruurloërs zijn zelf tijdens de revue ook terug te vinden op het toneelpodium. In de revue 'Expeditie Bagger(man)! runt Steef Baggerman het gelijknamige restaurant Baggerman. Helaas loopt de exploitatie van het restaurant erg slecht. Er gaan diverse zaken mis in restaurant Baggerman en Steef Baggerman wordt hier op aangekeken. De vraag is echter of Steef overal wel wat aan kan doen. Er is namelijk iemand die wellicht interesse heeft in een goedkoop restaurant.
Merijn Weenk vervuld zelfs de hoofdrol in de revue in de personage van de exploitant Steef Baggerman van het gelijknamige restaurant. Alles in de revue draait om het fictieve Ruurlose restaurant dat door de komst van museum More in Kasteel Huize Ruurlo heftige ontwikkelingen doormaakt. Ook is er een nadrukkelijke rol weggelegd voor de 'smaak politie' in de persoon van Rob Geus die vertolkt wordt door Herbert Fokkink. Over de verdere verwikkelingen van het restaurant wil Merijn Weenk absoluut niet meer prijsgeven. "De mensen moeten zelf maar komen kijken. We zetten denken we weer een mooie productie op de planken. Aan de voorbereidingen hebben we veel plezier beleefd. Hopelijk kunnen we dat op het publiek overbrengen en beleven ze een onbezorgde humoristische avond."

Leiding
Bianca Pasman fungeert evenals vorig jaar als regisseuse. De dans wordt verzorgd door de dansgroep onder leiding van van Floor van Zijtveld, de zang door Karin Hukker en Miranda klein Ovink en de decor bouwgroep staat onder leiding de creatieve leiding van Nico Mennink en Tim Hulshof. Ook de grime wordt door eigen mensen verzorgd. Kortom de gehele productie van de revue is in eigen handen. Naast de twee avondvoorstellingen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november, aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) is er zaterdag 18 november tevens een speciale middagvoorstelling voor de ouderen uit Ruurlo. Deze voorstelling is voor 65+ gratis toegankelijk en begint om 14.00 uur. Kaarten voor de twee avondvoorstellingen zijn te reserveren bij De Keizerskroon, tel. 0573-451416 via de facebookpagina van Jong Gelre Ruurlo en via het e-mailadres revuejonggelre@gmail.com. De kaarten kosten acht euro per persoon.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant