Open Berkelland kleindierenshow bij Belevingspark Cactus Oase

Algemeen

RUURLO – Er 'logeren' zaterdag 4 en zondag 5 november weer konijnen en (dwerg)hoenders bij Belevingspark Cactus Oase aan de Jongermanssteeg in Ruurlo. Op beide dagen vindt namelijk de Open Berkellandshow van de Ruurlose Pluimvee- en Konijnenvereniging (RPKV) Nieuw Leven plaats.

Door Jan Hendriksen

Nadat vorig jaar vanwege de toen heersende vogelgriep de show moest worden afgeblazen heeft RPKV Nieuw Leven zijn jaarlijkse show nu drie weken eerder georganiseerd hopende een eventuele volgende vogelgriepepidemie voor te blijven en de Berkellanders weer van een mooie kleindierenshow te kunnen voorzien. Door het aantal krimpende kleindierenfokkers, waar ook RKPV Nieuw Leven de gevolgen van ondervindt, zijn er toch nog ruim 160 dieren ingezonden door de leden van de vier Berkellandse kleindieren verenigingen. Gehoopt was dat er dit jaar weer voldoende sierduiven en cavia's ingebracht zouden worden om er een keurmeester voor aan te kunnen trekken moet Nieuw Leven helaas constateren dat dit niet het geval is. De show zal het daarom moeten doen met ruim negentig konijnen, twintig hoenders en ruim vijftig dwerghoenders. Toch biedt dit voor de belangstellenden voldoende variatie in rassen en grootte en kleuren. De keurmeesters J. Kip uit Losser en B. Frenken uit Groenlo zullen de hoenders beoordelen en T. Oomen uit Well en H. van Weelden uit Bruchem zullen hun talenten wat keuren betreft bij de konijnen weer uit de kast halen. De show bij Belevingspark Cactus Oase is geopend op zaterdag 4 november van 16.00 tot 20.00 uur en zondag 5 november van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Kinderhoek
Op beide dagen mogen kinderen in een afzonderlijk hoekje de konijnen voorzichtig aaien en knuffelen. Kinderen onder de twaalf jaar worden alleen onder begeleiding toegelaten. Er is een verkoopklasse waar men dieren kan kopen. En wil men een gokje wagen? Dan kan men één of meerdere lot(en) kopen waarmee men prachtige prijzen kan winnen. Zondag vindt om 16.30 uur de trekking van de verloting plaats.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant