Eventing Barchem leverde prachtige paardensport op. Henk Harkink uit Barchem reed een thuiswedstrijd. Foto: Achterhoekfoto/Gradus Derksen.
Eventing Barchem leverde prachtige paardensport op. Henk Harkink uit Barchem reed een thuiswedstrijd. Foto: Achterhoekfoto/Gradus Derksen. Foto: Jan Hendriksen

Eventing Barchem

Algemeen

BARCHEM – Iets meer dan driehonderd combinaties kwamen afgelopen weekeinde in Barchem aan de start voor de jaarlijkse Eventing georganiseerd door Stichting Ruitersport Barchem bestaande uit leden van de Barchemse Ponyclub de Barchruiters en Rijvereniging de Bergruiters. Bij dit paardensport evenement leggen de combinaties eerst een dressuur proef af, vervolgens een springparcours waarna aansluitend een cross wordt afgelegd. Parcoursbouwer Hendrik Jan Arendsen Raedt uit Barchem tekende weer voor de bouw van de cross. En dat leverde spectaculaire hindernissen op met typerende benamingen zoals 'Spinnenweb' , 'Boerenwagen', 'Fruittafel, 'Paddenstoel', 'Geerts tuinbankje', 'de Trekker en de 'Witte Wievenkuil'.

Door Jan Hendriksen

Naast parcoursbouwer Hendrik Jan Arendsen Raedt trad Rob Jansen tijdens de Eventing op als technisch afgevaardigde van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS).

Kim Kleine van de Landelijke Rijvereniging Ruurlo eindigde evenals in de afgelopen twee jaar in de klasse M overtuigend op de eerste plaats met haar paard Eddie. Zij had de hoogste score in de dressuur en kon zich een balkje met vier strafpunten in het springen veroorloven. In de cross had Kleine slechts een minimale tijdfout. Tweede werd Teun Rutten uit Mill en derde Pascal Zantman uit Utrecht. In de klasse L ring 2 werd Berry Schuurman van Rijvereniging Ruurlo met Content achttiende met nul fouten in het springen. In de klasse L ring 4 eindigde Willem Stel van De Pasruiters uit Neede met Evita op de zevende plaats. Zaterdag kwamen naast de paarden in de B-, L- en M- klasse ook de pony's in de M- en Z- klasse aan de start. Zondag waren de terreinen rondom de Brinkerinkweg het domein voor de paarden in de B-klasse met en zonder dressuur, de L- klasse zowel voor de paarden als de pony's alsmede de B- pony's.

Overige uitslagen: Bij de pony´s in de klasse L werd Chantal Nijhof met Flash van de Pasruiters uit Neede derde. In de klasse B, categorie D/E eindigde Marte Mulder met Verano van PC en LR Ruurlo op de tweede plaats. Chantal Nijhof met Diego van De Pasruiters uit Neede werd eerste in de klasse B categorie C. Klasse B paarden: Ring 2: 15. Johnny Voogd met Zahid van de Pasruiters uit Neede; Ring 1: Britt Riethorst met Arendsoog werd negentiende. Inge Meijerink van De Pasruiters eindigde op de zeventiende plaats. In de klasse B ring 2 werd Rita Ligtenberg van de Hamelandse Ruiters uit Geesteren met Frinando vijftiende.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant