In de categorie 'jongste tuinen' had de familie Flierman aan het Bluisterplein de mooiste tuin. Foto: PR.
In de categorie 'jongste tuinen' had de familie Flierman aan het Bluisterplein de mooiste tuin. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Families Mik en Flierman hebben de mooiste tuinen in Ruurlo

Algemeen

RUURLO – De familie Mik aan de Van Tuyl van Serooskerkenweg heeft de mooiste siertuin en de familie Flierman aan het Bluisterplein de mooiste jonge tuin in Ruurlo. Althans dat vinden de keurmeesters van Groei en Bloei Berkelland die de jaarlijkse tuinkeuringswedstrijd in Ruurlo organiseren. De eerste prijs voor de best onderhouden tuin ging naar G.H. Flierman aan de Eikenlaan in Ruurlo.

De prijswinnaars waren vorige week uitgenodigd voor de jaarlijkse prijsuitreiking en kwamen in grote getale naar café-restaurant de Tapperij. Ook waren er weer veel andere belangstellende tuinliefhebbers in de zaal. Voorzitter Jan Schravesande van de Berkellandse Groei- en Bloeiafdeling opende de avond. In het voorjaar, de zomer en het najaar zijn de voortuinen in Ruurlo gekeurd door de keurmeesters. De tuinen werden steeds door drie verschillende keurmeesters bezocht. Zij beoordeelden de tuinen op verschillende onderdelen zoals het plantenassortiment, het onderhoud en de opbouw van de tuin.

Gouden Schoffel
De Gouden Schoffel werd uitgereikt aan de Buurtvereniging Um de Grolseweg voor een burgerinitiatief voor het gezamenlijk onderhoud van de rotonde op de Groenloseweg. Naast deze hoofdprijzen waren er ruim veertig andere prijswinnaars die allen met een mooie prijs naar huis gingen. De diverse prijzen waren beschikbaar gesteld door diverse Ruurlose sponsoren en een sponsor uit Borculo. Groei en Bloei Berkelland wil deze sponsoren van harte bedanken voor hun medewerking. Joke Klein Tiessink, tuin ontwerpster uit Barchem, verzorgde aan de hand van foto's een presentatie over de voorjaarstuinen met bollen. Marcel Borkus, bekend van de open tuin 'Hof te Ruurlo' besprak veel in de prijzen gevallen tuinen en voorzag die van complimenten en/of tips. Voor meer informatie: www.berkelland.groei.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant