Varen tijdens de Nacht van de Nacht. Foto: Han ten Brinke
Varen tijdens de Nacht van de Nacht. Foto: Han ten Brinke

Varen tijdens de Nacht van de Nacht

BORCULO - Vaar met Berkelzomp 'Jappe' de duisternis tegemoet en beleef met de schippers hoe pikkedonker het op het water is.

Op zaterdag 28 oktober vindt de Nacht van de Nacht plaats. Om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de nadelige gevolgen van lichthinder, organiseren De Natuur- en Milieufederaties jaarlijks de Nacht van de Nacht. Nederland behoort tot de meest verlichte landen op aarde. Al dat licht verstoort de nachtelijke natuur en kost héél veel energie. Tijdens de Nacht van de Nacht doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclame en worden er door het hele land evenementen gehouden in het donker.
De Berkelschippers uit Borculo doen daar dit jaar ook aan mee en hebben een bijzonder arrangement voor een nachtelijke tocht op de Berkel. De tocht voert door het oude naar het nieuwe Berkeldal, vanuit de stad Borculo richting landgoed Beekvliet. De lichtinvloed van de stad ziet men langzaam verdwijnen waardoor de nachtelijke beleving compleet wordt.
De Berkelschippers staan bekend om hun vaarkunst en sterke verhalen. Ook in de Nacht van de Nacht nemen belangstellenden graag mee naar vroegere tijden, toen de schippers vaak dagen en nachten achtereen op hun boten moesten doorbrengen.
De tocht duurt één uur. Gevaren wordt er elk heel uur vanaf 20.00 uur. Afvaarten vanaf de haven aan de Graaf Wichmanstraat 48a in Borculo. Kosten: €7,50 inclusief koffie of thee aan boord.         Om teleurstelling te voorkomen is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dit kan bij Toeristische Informatie Borculo via tel. 0545 271966. Buiten kantoortijden kan men bellen op de schipperstelefoon 06-50428354.


www.nachtvandenacht.nl, www.stichtingberkelzomp.nl

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>