Gelselaarse kunstenaarsduo Jaap Nijstad en Jopie Beumkes stelde Bie Winkels in staat dit jaar aansluiting te vinden bij Kunstmoment Diepenheim. Foto: PR
Gelselaarse kunstenaarsduo Jaap Nijstad en Jopie Beumkes stelde Bie Winkels in staat dit jaar aansluiting te vinden bij Kunstmoment Diepenheim. Foto: PR

Kunstmoment Diepenheim komt naar Gelselaar

Algemeen

Lezingen Jaap Nijstad en foto-expositie Jopie Beumkes

GELSELAAR - De populaire Twentse kunstroute Kunstmoment Diepenheim maakt dit jaar een sprong over de Schipbeek en de provinciegrens, naar het Achterhoekse dorp Gelselaar. Hier neemt Bie Winkels aan de Dorpsstraat 16 er aan deel, met het Gelselaarse kunstenaarsduo Jaap Nijstad en Jopie Beumkes.

Zo geeft kunsthistoricus Nijstad vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober lezingen in de aan cultuurhistorie zo rijke Gelselaarse boerderij. Met als bijzonder en aantrekkelijk aspect dat zijn optreden plaatsheeft in de 'grote kökken' van Winkels, de mooie kamer. Beumkes exposeert deze dagen in de schuur van Winkels, die al langer wordt benut voor culturele activiteiten, landschapsfoto's.

Poëzieroute sluit naadloos aan
Het thema van Kunstmoment Diepenheim is dit jaar 'Landschatten'. Een voor Kijk op Kunst in de eerste weken van oktober ontwikkelde poëzieroute in Gelselaar en Geesteren sluit hier zo naadloos op aan, dat is besloten de lijsten met gedichten in het landschap daarom tot eind oktober te laten staan. Via YouTube is van deze poëzieroute op internet ook een filmpje te zien, dat snel is te vinden met de zoekopdracht 'Poëzieroute Gelselaar Geesteren 2017'.

Lezingen over 'landschatten'
Jaap Nijstad geeft in de mooie kamer van de monumentale boerderij Winkels in Gelselaar twee lezingen over 'landschatten'. De eerste dag, vrijdag 20 oktober ('s avonds, vanaf 20 uur) over de aanwezige schatten in het landschap en de tweede dag ('s middags, aanvang 16 uur) over toevoeging van kunstschatten aan het landschap. Zijn partner Jopie Beumkes, met wie hij de passie voor tekst en beeld deelt, exposeert bij Winkels foto's, die voor en na de expositie zijn te bewonderen. Op de vrijdag van 16 tot 20 uur en op de zaterdag 21 oktober van 11 tot 16 uur en aansluitend aan de lezing. De expositie is gratis toegankelijk.

Deelname aan de lezing, die een uur duurt, kost inclusief consumptie 5 euro. Aanmelding vooraf is mogelijk via e-mailadres nijstadenbeumkes@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant