In de huiskamer van de familie Rossel trad Ellis Sportel op. Foto: Jan Hendriksen.
In de huiskamer van de familie Rossel trad Ellis Sportel op. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Huistival Barchem verdient beduidend meer publiek

Algemeen

BARCHEM - De formule is geweldig en de organisatie was perfect. In een ongedwongen sfeer in een gezellige huiskamer in kleine kring luisteren naar live muziek. Maar de tweede editie van het Huistival in Barchem had zondagmiddag beduidend meer publiek verdiend. Daarover waren de organisatoren het unaniem met elkaar eens. "Het moet misschien nog groeien. En publicitair moeten we nog meer aan de weg timmeren", zo lieten de organisatoren Luc Bossink, Melissa Velauthapillai en Renée Bisschop weten.

Door Jan Hendriksen

Huistival is een huiskamerfestival in Barchem, georganiseerd door drie muzikanten die de passie hebben om lokaal talent een podium te bieden. In maar liefst zes huiskamers, in de fitnessruimte van het voormalige kerkje van De Hoeksteen en in dorpshuis 't Onderschoer was dit talent zondagmiddag te bewonderen in verschillende rondes van een half uur. "In Barchem en omstreken is veel muzikaal talent te vinden. Wij als organisatie willen dit talent een leuk en toegankelijk podium bieden. Barchem is hier uitermate geschikt voor vanwege de overduidelijke 'ons kent ons' mentaliteit. En zeg nou zelf; wat is er nou gezelliger dan live muziek in een warme huiskamer vol met gezellige mensen", zo verklaart Melissa Velauthapillai die in Barchemse haar muzikale sporen in het verleden verdiende door onder meer te schitteren tijdens Barchem Jankt en het Barchemse Songfestival. Naast haar zangpraktijk bij Popscool in Hengelo is ze leadzangeres bij onder andere More-Music, backingvocalist én studeert ze momenteel nog aan het Artez conservatorium in Enschede. "Muziek heeft altijd al een grote rol in mijn leven gespeeld. Van kinds af aan werd er thuis al naar onder andere Stevie Wonder en Ben E. King geluisterd. Het was dan ook geen wonder dat ik iets met muziek zou gaan doen. Tijdens mijn studie ben ik als stagiaire bij Popscool binnen gekomen en ik kon hierna het lesgeven ook niet meer loslaten", aldus de voormalige Barchemse.

Vrolijk
Vanuit de gezelligste huiskamer van Barchem, dorpshuis 't Onderschoer startte de route zondag naar de verschillende huiskamers in het hart van Barchem. Zo kon men in de huiskamer van de familie Rossel aan de Eekvenne luisteren naar Ellis Sportel. De oud-Ruurlose is een vrolijke, optimistische singer-songwriter. Ze liet zelf geschreven frisse zoete popliedjes in de huiskamer van Rossel horen waarvan 'hoop' de basis vormde. Simpel en licht zijn kernwoorden voor haar muziek. Het aanwezige publiek liet zich meevoeren door de ritmische gitaar en de aanstekelijke melodieën. Ellis probeert haar persoonlijkheid te verwerken in zowel haar liedjes als haar performance. En dat waardeerde het publiek zeer.

Verrassend
Verrassend was het optreden van 'Gedoemaar' in de fitnessruimte in het voormalige kerkje van De Hoeksteen. Tussen de fitnessapparaten trad de Doe-Maar tibuteband 'Gedoemaar' vol passie op dat bij hun derde sessie beduidend meer publiek had verdiend. Voor welgeteld drie luisteraars speelde band met bassist Aaldert van Weelden uit Borculo in hun midden. 'Gedoemaar' speelde alle grote hits van de band Doe-Maar die begin jaren tachtig van de vorige eeuw furore maakte en al vier keer een succesvolle reünie tour deed/doet. 'Gedoemaar' bestaat sinds 2001 en heeft al vele succesvolle optredens achter de rug. 'Fris', 'overtuigend', 'muzikaal' en 'zichtbaar plezier', dat zijn de vier trefwoorden die de band het beste omschrijven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant