De route gaat via passages over onder meer de Baakse Beek met hindernissen die verzorgd zijn door de Scouting Ruurlo. Foto: PR.
De route gaat via passages over onder meer de Baakse Beek met hindernissen die verzorgd zijn door de Scouting Ruurlo. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Recreatieve survival Ruurlo voor jong en oud

Algemeen

RUURLO – Zwem- en waterpolovereniging Schuurman BZC houdt zondag 15 oktober voor de achttiende keer een recreatieve survival voor het hele gezin. Ook Scouting Ruurlo, Handboogschietvereniging De Veldhoek, Oranjevereniging Ruurlo en Survivalgroep Jan in 't Touw uit Zelhem verlenen hieraan hun medewerking. Ook dit jaar zal Klimbos Achterhoek weer een spannende hindernis verzorgen.

Het ruim zes kilometer lange parcours is vanaf zwem- en recreatiepark De Meene uitgezet in de bossen van Staatsbosbeheer rondom het Ruurlose zwem- en recreatiepark. De route gaat via passages over de Baakse Beek, verzorgd door de Scouting Ruurlo, richting Klimbos Achterhoek aan de Hengeloseweg en na het boogschieten weer terug richting zwem- en recreatiepark De Meene. In het parcours zitten meerdere verrassende hindernissen verwerkt. Het klimbos verzorgt een nieuwe hindernis en Jan in Touw bouwt twee hindernissen, een in de route en een spektakelhindernis op het zwem- en recreatiepark. Door de grote variatie aan hindernissen is de survival aantrekkelijk voor elke leeftijdsgroep, zowel jong als oud. Overal op het parcours is begeleiding aanwezig om zo nodig aanwijzingen te geven of assistentie te verlenen, zodat het ook voor de allerjongsten haalbaar is. Kinderen vanaf zes jaar zijn al prima in staat – zeker met een beetje hulp – om hieraan mee te doen. En mocht een hindernis nét even iets te moeilijk zijn, dan mag zo'n hindernis natuurlijk gewoon worden over geslagen. Door het ongedwongen en recreatieve karakter van dit evenement is het ook een prachtige manier om aan teambuilding te doen. Afgelopen jaren hebben verschillende teams van bedrijven en leerlingen van de basisscholen met succes meegedaan. Ook geoefende survivalaars worden uitgenodigd om mee te doen, want het parcours biedt daarvoor voldoende uitdagingen. Het evenement wint elk jaar aan populariteit. Vorig jaar waren er in totaal ruim zeshonderd deelnemers, jong en oud.

Inschrijving
Op diverse plaatsen langs de route zijn parkeerplaatsen van waaraf men de verrichtingen van de deelnemers prima kan volgen. Zwemvaardigheid is vereist. Deelname is voor eigen risico.
De deelnemers kunnen starten tussen 9.30 uur en 12.00 uur bij
zwem- en recreatiepark De Meene aan de Loolaan 92. Alle hindernissen sluiten om 13.30 uur. De inschrijfkosten bedragen tien euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen tot en met twaalf twaalf jaar. Ook dit jaar is er de mogelijkheid om voor in te schrijven via een inschrijfformulier op de website www.schuurman-bzc.nl. Na inschrijving krijgt men een e-mail als bewijs van inschrijving. Print deze email uit en neem deze ondertekend mee naar De Meene op de dag van de survival. Bij binnenkomst kan men dan eerst betalen en levert men de e-mail in bij de inschrijftafel. Daarna wordt men ingedeeld in een startgroep. De starttijd wordt dus niet vooraf toegestuurd. De gemiddelde wachttijd is ongeveer dertig tot zestig minuten.

Voor meer informatie: Corien Geverink:c.geverink@concepts.nl of tel. 06-13487374 of Joy Boschker:joyb_brc2@hotmail.com of tel.06-36418016.



 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant