De commissieleden van 'Broek en Bruil verlicht' schijnen als voorbode een  'lichtje'.  V.l.n.r.: José Lageschaar, Jan Vruggink, Linda Oltthuis, Marian Nieuwenhave en Erwin Sprukkelhorst. Foto: PR
De commissieleden van 'Broek en Bruil verlicht' schijnen als voorbode een 'lichtje'. V.l.n.r.: José Lageschaar, Jan Vruggink, Linda Oltthuis, Marian Nieuwenhave en Erwin Sprukkelhorst. Foto: PR

Broek en Bruil verlicht

RUURLO - De vierde editie van 'Broek en Bruil verlicht' vindt op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 oktober plaats. Dankzij de bereidwilligheid van vele bewoners van de buurtschappen Het Broek en De Bruil uit Ruurlo is er een route van ongeveer 45 km uitgezet die door de beide buurtschappen loopt. Door het volgen van reflecterende pijlen zijn er tijdens de route zo'n 250 verlichte objecten te zien, zoals boerderijen, huizen en gebouwen.

De bewoners zullen door het gebruik van bijvoorbeeld bouwlampen, vuurkorven, lichtslangen of subtiel geplaatste waxinelichtjes hun boerderijen, gebouwen en decoraties proberen zo mooi mogelijk te laten sieren in de landelijke omgeving. Tijdens de voorgaande editie in 2013 hebben inzittenden van zo'n dertienhonderd voertuigen mogen genieten van de wonderlijke lichtcreaties in het buitengebied van Ruurlo.

Aanwonenden die mee doen aan de verlichtingsroute maken kans op een mooie prijs. De verlichte objecten worden beoordeeld door een groep jury leden vanuit Diekhook in 't Lech. Nieuw dit jaar is dat, naast het mooist verlichte object, ook de creativiteit beoordeeld zal worden met een eigen prijs.

Naast de aanwonenden zullen ook de toneelverenigingen 'Steeds Beter' en 'Tot Nut en Genoegen' wederom meewerken aan de verlichtingsroute. Onderweg zullen zij zorgen voor een creatieve bijdrage.
Een mooi initiatief van de verenigingen is dat de bewoners van verzorgingscentrum De Bundeling uit Ruurlo met een bus mee kunnen om zo de verlichtingsroute te kunnen zien.

Tijdens alle drie de avonden kan er tussen 19.30 en 21.00 uur gestart worden op twee locaties: aan de Muldersweg (ingang Tolhutterweg) en aan de Goudvinkendijk (ingang Groenloseweg). Bij de startpunten zijn de routeboekjes verkrijgbaar voor €5,- per vervoersmiddel. Onderweg is er de mogelijkheid om een lekkere versnapering voor in de auto te kopen.
De verenigingen Het Broek en De Bruil hopen samen op een fantastisch mooi weekend waarbij weer veel mensen mogen genieten van de vele verlichte objecten. Samen duimen ze voor droog weer, zodat al het moois in de beide buurtschappen op zijn best tot recht komt.
 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden