Lebbenbruggedansers op bezoek bij Sport Federatie Berkelland. Foto: PR
Lebbenbruggedansers op bezoek bij Sport Federatie Berkelland. Foto: PR

Lebbenbruggedansers op bezoek bij SFB 60+ Beweeggroepen

BORCULO - Op dinsdag 12 september was de folkloristische dansgroep de Lebbenbruggedansers Borculo te gast bij de 60+ beweeggroepen van de Sport Federatie Berkelland in het Careaz J.W. Andriessenhuis in Borculo. Buurtsportcoach Susanne Horstman van de SFB had deze dansgroep geregeld in het kader van de start van het nieuwe seizoen van de diverse beweeggroepen en de Nationale Sportweek (9 tot en met 17 september).

En de dansgroep viel zeker in de smaak bij de aanwezigen, er werd volop meegezongen en geklapt met de begeleidingsmuziek van de accordeoniste. Het werd een afwisselend programma waarbij het publiek en de deelnemers van de beweeggroepen eerst konden kijken en later zelf mee konden dansen op nummers als de Hoksebarge, Driekesman en de Spaanse Wals. Tussendoor werd er uitgebreid uitleg gegeven over de klederdracht van de dames en heren uit de dansgroep. De groep danste in hun daags kostuum, dit is streekdracht van rond 1900 met klompen aan.
Sporten en bewegen is goed voor iedereen. Bij de volgende beweeguren van de SFB is men van harte welkom: Ruurlo: Stichting Ontmoetingsruimte Hemminkhof Dinsdagmorgen van 8.45 uur tot 9.45 uur. Eibergen: Seniorencomplex De Whemerhof Dinsdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur. Borculo: Careaz J.W. Andriessenhuis Dinsdagmorgen van 10.30 uur tot 11.30 uur en 11.30 uur tot 12.30 uur. Wijkgebouw de Koppel vanaf 50+: donderdagmorgen van 09.00 uur tot 10.00 uur.

Men kan gerust een paar keer komen kijken en gratis meedoen.Voor aanmelding of meer informatie bel of mail de Sport Federatie Berkelland: 0545-476727, john@sportfederatieberkelland.nl. Kijk voor de foto's van het dansen op www.sportfederatieberkelland.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>