Alle leerlingen van de Berkallandse scholen kunnen meedoen aan het toernooi. Foto: PR
Alle leerlingen van de Berkallandse scholen kunnen meedoen aan het toernooi. Foto: PR

Schoolkorfbaltoernooi bij Olympia '22

BORCULO - Dit jaar houdt Korfbalvereniging Olympia'22 uit Borculo op 23 september de 50e editie van het schoolkorfbaltoernooi. Omdat Olympia de enige actieve korfbalvereniging is in de gemeente Berkelland heeft de vereniging besloten om dit jaar niet alleen de scholen uit de kern van oud Borculo uit te nodigen, maar alle scholen uit de gemeente Berkelland.

Met de organisatie van het Berkellandse schoolkorfbaltoernooi wil de vereniging de schoolgaande jeugd van de groepen 3 tot en met 8 van heel Berkelland de mogelijkheid bieden om op een leuke manier kennis te maken met een voor hen veelal nieuwe sport.
Om dit niet te beperken tot één (toernooi) dag zijn alle kinderen van de groepen 3 en 4 voorafgaand aan het toernooi uitgenodigd voor een training (tijdens schooltijd) op de velden van de KV Olympia'22 in Borculo. Daarbij leren ze de basisbeginselen van het korfbal en worden de kinderen op een actieve en leuke manier vermaakt.
Voor de deelnemers aan het toernooi is er op de dag zelf gratis ranja, wat lekkers en een leuke attentie. Daarnaast worden broertjes en zusjes die mee komen kijken die dag vermaakt in de Kangoeroeklup-arena. Daarin kunnen deze kinderen van 3 tot en met 6 jaar zich vermaken met het springkussen, spelletjes, schminken, etc.
De prijswinnaars van deze dag ontvangen uiteraard een mooie beker. Maar daarnaast wil Olympia de prijswinnaars de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan een clinic van de Korfbalstars. Deze groep bestaat uit (oud) internationals en kunnen de kinderen door middel van een clinic veel nieuwe trucs leren en tips geven.
Door deze manier van het verzorgen van een training vooraf, een leuke wedstrijddag en een beloning voor de prijswinnaars bestaande uit een clinic van internationals hoop de club de jeugd van heel Berkelland kennis te kunnen laten maken met de korfbalsport.

reageer als eerste
Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>